28 stu 2023
Zadar se porazom oprostio od sezone, Pudar poručio: Na potezu je Grad!
Naslovna slider

Zadar se porazom oprostio od sezone, Pudar poručio: Na potezu je Grad!

Nogometaši Zadra od svoje su se publike, ali i debitantske sezone u Trećoj HNL Jug oprostili porazom od 3:0 protiv Zmaja iz Korčule, koji se, pak, pobjedom spasio od ispadanja u niži rang. Mrežu domaćina načeo je Batur u 19. minuti. Na 2:0 povisio je Vrkić u 67., a konačan rezultat postavio je u prvoj minuti sudačke nadoknade Galić. Pobjeda Zmaja bez mrlje. Bili su boji od početka do kraja utakmice i zasluženo sa Stanova na Korčulu nose tri vrijedna boda. Zadar je, s druge strane, još jednom pokazao ono drugo, lošije lice koje su njegovi navijači ove sezone imali prilike često gledati. I sam trener Zadra Ivan Pudar bez puno je govorancije čestitao gostima na zasluženom slavlju:

„Nemam što reći. Zmaj je odigrao kvalitetnu utakmicu i očitali su nam nogometnu bukvicu u brzini, jednostavnosti i kvaliteti odigravanja pasa. Moj posao je bio da prepoznam ekipu i da zajedno sa rukovodstvom kluba, kroz razgovore s Gradom Zadrom, napravimo nešto za budućnost NK Zadar. Pred desetak dana Upravi kluba sam dao spisak onoga što bi se trebalo perspektivno događati, ali vrijeme će pokazati što će se dalje odvijati prema mogućnostima i željama“.

O kakvom se spisku radi i koja se imena igrača nalaze na njemu?

„Moj zadatak je bio od ovih igrača koji su trenutno tu reći što je perspektivno, a što nije. Znate i da su s nama na treninzima radila još petorica igrača, a sa isto toliko igrača se stupilo u kontakt. Mogu reći da su to zadarska djeca koja igraju po drugim klubovima. Mogu odgovorno tvrditi da bi, ukoliko se sve poklopi, to mogla biti jedna vrlo kvalitetna ekipa“.

Hoće li o tome ovisiti vaš ostanak u Zadru i iduće sezone?

„Sve ovisi. Treba vidjeti hoće li Grad Zadar stati iza kluba jer u perspektivi upravo o tome ovisi što će se događati s klubom. Problem je uvijek isti i nije samo na ovom mjestu. Moraju se obaviti razgovori s novim vodstvom Grada Zadra da se zna postoji li želja da Zadar igra Drugu ligu ili ne. Nema smisla krenuti na put od deset kilometara ako ne možemo napraviti niti sto metara. Bolje onda manje pa da znamo da ćemo izdržati taj put na kojem bi onda svaki igrač, zajedno sa stožerom i klubom, dao ono što se od njega očekuje. Postoje još neki problemi ali ja o njima ne bi volio govoriti. Oni su van domene kluba“.

Iako je cilj bi osvojiti prvo mjesto i time izboriti ekspresni povratak u drugu ligu, Zadrani su sezonu završili na sedmom mjestu sa 13 pobjeda, 10 neriješenih ishoda i 11 poraza te gol razlikom plus 10. Treba biti realan i reći kako ova momčad, koja je većim dijelom bila sastavljena od mladih igrača, od kojih su neki po prvi put okusili seniorske minuta, i nije mogla bolje od postignutog. No, ne treba sve gledati niti kroz prizmu rezultata. Ono na što u NK Zadar od ove sezone mogu gledati kao dobitak svakako je ogromno iskustvo koje su ti mladići stekli igrajući ovo teško i naporno natjecanje. Sigurno smo kako će se to već jednom negdje vratiti.