01 lis 2023
Alić nakon velike pobjede nad Zaprešićem: Nismo zaboravili kuglati!
Kuglanje

Alić nakon velike pobjede nad Zaprešićem: Nismo zaboravili kuglati!

U kuglani na Mocirama jučer se dogodilo čudo! Netko odozgo valjda je pogledao dolje na kuglače Zadra i odlučio kako je i na njih došao red za malo radosti. Nakon prošle sezone koja obilovala lošom srećom i još lošijim spletom okolnosti, i u kojoj su višestruki osvajači naslova prvaka Hrvatske i bivši europski prvaci i doprvaci ispali u Prvu B ligu, te ove u kojoj se kroz kvalifikacije nisu uspjeli preko Rijeke vratiti u najviši razred hrvatskog kuglanja, igrači Zadra uspjeli su u nečemu za što ni sami nisu vjerovali da mogu. U četvrtfinalu Kupa Hrvatske pobijedili su Zaprešić, momčad koja je po njihovom posrtaju preuzela primat u domaćem kuglanju i momčad koja je ove sezone igrala završnicu Lige prvaka u slovačkoj Podbrezovi. Borba u Mocirama trajala je gotovo četiri sata. Luka Ukalović i Marin Colić pobijedili su u prvoj izmjeni i Zadar je vodio s 2:0. No, prava drama uslijedila je u drugoj izmjeni u kojoj je Čedo Alić sjajnom igrom osvojio set protiv Branislava Bogdanovića, a kapetan Mario Baljak odigrao neriješeno protiv Luke Bolanče. U zadnju izmjenu ušlo se tako s rezultatom 3,5:0,5 za Zadrane, koji su imali i gotovo 100 bodova prednosti. Izdržali su Ante Matak i Ivica Perić održati tu razliku i slavlje navijača u kuglani moglo je početi.Evo što je junak Alić izjavio nakon jučerašnje velike pobjede svoje momčadi:

„Kad imate pored sebe jakog protivnika ne preostaje vam ništa drugo doli jako igrati. Još ako se dogodi da taj isti malo kiksa, onda to treba iskoristiti. Upravo je tako i bilo. Znali smo da nemamo što izgubiti u ovom dvoboju. Nažalost, imali smo veliki peh u razigravanju za Prvu ligu. Ovo nam je bila prilika da opet malo zaigramo. Nismo mi zaboravili kuglati, naprotiv. Ali složilo se nekoliko nezgodnih trenutaka i nismo ostvarili rezultat koji smo očekivali. A ovaj prolaz na završnicu Kupa nam je nagrada za sezonu koju smo odigrali relativno dobro izuzev tog razigravanja na kraju. Mi se nismo uplašili Zaprešića iako su oni igrali završnicu Lige prvaka ove sezone. Ovo je naša kuglana i par kugli riješi puno toga.“

Zadrani su se tako pobjedom nad Zaprešićem plasirali na završnicu Kupa Hrvatske koja se idućeg vikenda igra u Rijeci. Alić kaže kako je tamo sve otvoreno.

„Vidjet ćemo što će biti gore. Mi se nikoga ne bojimo. Treba nam samo malo sportske sreće i onda možemo igrati protiv svakog. Nisu staze u kuglani u Rijeci toliko loše koliko smo mi olako shvatili onu utakmicu u razigravanju gdje nas je Rijeka nadigrala. Igrali smo ispod naše razine, to se neće ponoviti!“

Uz prikazanu igru, i malo sportske sreće koju zaziva Alić, Zadrani se u Rijeci uistinu imaju čemu nadati. Kad je pao Zaprešić onda može pasti i svaki drugi klub u Hrvatskoj. Treba odigrati pošteno a onda tko zna, možda se našim kuglačima nebesa još jednom nasmiješe.