10 lip 2023
Veliki uspjeh Univerzalne sportske škole Start
Naslovna slider

Veliki uspjeh Univerzalne sportske škole Start

Na atletskom natjecanju Erste plave lige koja se održava u svim većim gradovima u Hrvatskoj, Univerzalna sportska škola Start ostvarila je zapažen uspjeh. Startovci su se čak 8 puta penjali na postolje, dok je 5 predstavnika izborilo finale u Zagrebu 28. kolovoza ove godine.

Usš Start predstavljalo je 43 sportašice i sportaša. Natjecali su se u sljedećim disciplinama: trčanje na 60 m, trčanje na 300m, skok u dalj, bacanje vortexa, bacanje kugle.

„S obzirom da našim programom nastojimo obuhvatiti široku lepezu sportova ovaj uspjeh nam daje vjetar u leđa i potvrđuje trud naših sportaša i trenera. Kako ovakviuspjesi na lokalnim natjecanjima iz atletike postaju sve češći odlučili smo od jeseni pokrenuti sekciju koja bi isključivo trenirala atletiku i nastupala na lokalnim, regionalnim i državnim natjecanjima“ – kaže trener Ivan Mijolović. 

Od značajnih rezultata izdvojili bismo:

Ivona Erak – 1.mj bacanje kugle(5.r.) – 10,48 metra
Ema Radonić – 3.mj. bacanje vortexa (4.r) – 24,94 metra

Aurora Mindoljević – 1.mj. bacanje vortexa (4.r.) – 27,86 metra
Aurora Mindoljević – 3.mj. trčanje 60m(4.r.) – 9,19 sec.
Alen Skorić – 1.mj. 300 m (4.r.) – 52,77 sec.
Sara Sutlović – 2.mj bacanje vortexa (3.r.) – 24,10 metra
Lola Stipić – 2.mj. skok u dalj (3.r.) – 3,37 metra

Lola Stipić – 3.mj. bacanje vortexa (3.r.) – 21,87 metra

„Bravo za sve koji su predstavljali naš klub, a ovim putem čestitamo Aurori, Alenu, Sari, Ivoni i Loli na ostvarenom uspjehu s kojim su se kvalificirali na završnicu “Erste plave lige” koja će se održati krajem kolovoza u Zagrebu“ – nadovezao se trener Jure Vuleta.