21 lip 2024
Hannover 96 ovog ljeta u Privlaci održava četiri tjedna treninga za djecu od 6 do 11 godina
Naslovna slider

Hannover 96 ovog ljeta u Privlaci održava četiri tjedna treninga za djecu od 6 do 11 godina

Mladi Toni Jelinić prošlog je tjedna proveo četiri dana u Hannoveru gdje sudjelovao na nogometnom turniru održanom na stadionu HDI Arene kluba iz Hannovera. Nogometni klub Hannover 96 je tim povodom za njega pripremio je za njega zanimljiv program koji se sastojao od razgledavanja stadiona kapaciteta od 49 tisuća gledatelja, posjet novootvorenoj akademiji ovog bundesligaša  te razgledavanje grada Hannovera, glavnog grada njemačke pokrajine Donje Saske.

Marko Kresić, voditelj nogometne škole Hannover 96, bio je oduševljen dolaskom Tonija i njegove obitelji:

„‎Toniju smo uručili pozivnicu nakon naše prve nogometne škole, održane 2016. godine, u suradnji sa Falkensteiner Resortom Punta Skala, na terenima NK Sabunjara iz Privlake. Pozivnicu je zaslužio jer je svih pet treninga odradio sa izvanrednim angažmanom. Naša dužnost je bila da mu se na tome zahvalimo. Pozvali smo Tonija i ugostili ga u našem gradu i na turniru koji se igrao 3 na 3, na četiri gola (takozvanom „FUNino“), i na kojem je sudjelovalo više od 400 igrača. Toni nam je rekao da je ostao oduševljen i da mu se jako svidjelo, što je nama bilo posebno drago budući da nam je cilj bio da mu priuštimo nezaboravne trenutke u Hannoveru. Osim toga, Tonijeva ekipa osvojila je vrlo dobro četvrto mjesto od dvadeset ekipa.“

Metodika nogometne škole iz Hannovera

„FUNino“ je važna komponenta naše nogometne filozofije koja se temelji na „GAME INTELLIGENCE APPROACH-u”, odnosno posebnom pristupu inteligenciji igre. „FUNino“ planiramo predstaviti na treninzima i na turnirima koji će se održati 10.7. i 31.7.2017. u Privlaci. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve trenere dječjih uzrasta da se informiraju i da nam se pridruže te da nam se obrate za sva pitanja o ovom edukativnom konceptu koji ima svoje korijene u Hannoveru. Također su pozvani svi nogometaši i nogometašice od 6 do 11 godina da besplatno sudjeluju na turniru u oba termina s početkom u 18 sati na stadionu NK Sabunjara iz Privlake, s maksimalno 100 sudionika po terminu.

Četiri nogometna tjedna sa Hannoverom u 2017. godini

Nogometna škola Hannover 96 će ove će godine zajedno sa Falkensteiner Resortom Punta Skala održati ukupno četiri tjedna treninga u Privlaci u razdoblju od 11.7. do 6.8.2017. Cijena za sudjelovanje je 796 kuna za treninge od utorka do subote s kompletnom JAKO opremom nogometnog kluba Hannovera. Upisnina za svaki dodatni tjedan iznosi 500 HRK, a sva četiri tjedna, dakle ukupno 20 treninga, iznosi 1.999 kuna uključujući još jednu dodatnu opremu.

Uz voditelja nogometne škole i bivšeg igrača Hannovera Marka Kresića sastav trenera iz Hannovera činit će i bivši igrač te hrvatski reprenzentativac Danijel Štefulj, bivši albanski igrač godine i igrač Slaven Belupa Fatmir Vata, te ostali treneri s dugogodišnjim iskustvom u klubu Hannover 96 s njemačkom licencom trenera. U zadnja dva tjedna akademije očekuje se i dolazak trenera vratara Nogometne akademije Hannovera, Petera Rascha, koji je već u 2016. godini vodio treninge u Privlaci.

 “Naša nogemetna škola je 100 % dio profesionalnog Kluba Hannovera 96. Mi smo dakle pod direktnim vodstvom sportskog direktora Hannovera i naše zajedničko sjedište je u HDI Areni“, objašnjava Marko Kresić i dodaje:

„U potpunost smo fokusirani na treninge i prenošenje znanja polaznicima,a ne na animaciju i zato i ne koristimo izraz “kamp”. Osim toga, treniramo samo jednom dnevno budući da su treninzi prema našoj metodici vrlo intenzivni. Nas opći cilj je da se nogometašima i trenerima lokalnih klubova približi hannoverski način treniranja, i to uz prigodnu prihvatljivu cijenu i ugodan, međunarodni ambijent. Očekuju se i igrači i igračice iz drugih stranih država koji u to vrijeme borave u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Imamo želju da sa polaznicima nogometnih treninga podijelimo naše znanje koje se temelji na GAME INTELLIGENCE APRROACH-u, a da u isto vrijeme upoznamo i hrvatske oblike treninga. Zato pozivamo sve lokalne klubove na sudjelovanje na našim treninzima te na zajedničku suradnju. Svaki klub koji prijavi igrače bit će nagrađen JAKO loptom za svakog prijavljenog sudionika. Za nogometaše i trenere koji se istaknu na akademiji i koji pokažu zanimanje postoji mogućnost posjete Hannovera s ciljem intenziviranja međusobne suradnje.“

Za detaljnije informacije i prijave možete kontaktirati broj telefona 091 2724060, ili poslati email na adresu nksabunjar01@gmail.com ili direktno kontaktirati tajništvo nogometne škole na lokacijiu HDI Arenei u Hannoveru na email: fussballschule@hannover96.de