01 lis 2023
Zadarsko srce OŠ ŠK Benje dovelo do naslova državnog prvaka u košarci za 5. i 6. razrede
Košarka

Zadarsko srce OŠ ŠK Benje dovelo do naslova državnog prvaka u košarci za 5. i 6. razrede

Završnica državnog prvenstva u košarci za osnovne škole održana je u Vinkovcima. Do naslova najboljeg stigla su djeca i zadarske OŠ Šimuna Kožičića Benje koji su u dramatičnom finalu rezultatom 43:41 svladali OŠ Zvonko Car iz Crikvenice.

Sama završnica utakmice bila je uzbudljiva. Djeca iz Crikvenice vodila su 34:29 u posljednjoj minuti te su imali i napad. Nakon osvojene lopte te koševima Davida Pavina, prvo za dva te tricom sa zvukom sirene naši su izborili produžetak.

I tamo je Crikvenica bila nadomak pobjede. Dvanaest sekundi ostalo je do kraja, vodili su 41:38 te su imali i loptu u svom posjedu. Agresivnom obranom OŠ ŠK Benje uzimaju loptu, Crikveničani rade namjerni prekršaj.

Oba slobodna bacanja promašio je Vid Jovančević. Deset sekundi ostalo je do kraja, Benje izvodi loptu sa strane, četiri sekunde do isteka, Juraj Brajčić pogađa tricu za novo izjednačenje (41:41). Crikvenica kod izvođenja lopte opet griješi, do lopte je stigao opet Brajčić koji sa zvukom sirene pogađa za konačnih 43:31 Benje te veliko zadarsko slavlje.

OŠ Šimuna Kožičića Benje: Juraj Brajčić, David Pavin, Vid Jovančević, Teo Muženjak, Toni Torbarina, Josip Dugandžić, Vito Zucović, Frane Gobin, Roko Stručić, Niko Ružić. Mentor: Dražen Adžić, Voditelj: Pero Perić, Ravnatelj: Marko Marin.