03 pro 2023
A. Zubčić: Uz početak rada u vlastitoj dvorani naši rezultati bit će još bolji
Borilački

A. Zubčić: Uz početak rada u vlastitoj dvorani naši rezultati bit će još bolji

Na današnji dan prije dvije godine osnovan je Boksački klub Bandits. Idejni tvorac i trener je bivši boksač Antonio Zubčić. U kratko vrijeme pod njegovim vodstvom klub je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj dok su ostvareni i lijepi rezultati na međunarodnoj sceni.

O samim počecima Zubčić je rekao.

„Upravo danas slavimo svoj drugi rođendan, iako zbog selidbe klub je registriran zadnjih šest mjeseci. Nijedan početak nije lagan, međutim, navikao sam predano raditi još u BK Diaboliku kod pokojnog Damira Zrilića. I danas medalje koje osvajamo, velika zasluga je upravo njegova. U svima nama je ostavio dubok trag i naučio nas je da je najvažnije da budemo ljudi i sportaši.“

 

Iako su tek kratko na boksačkoj sceni, rekli smo da su oni pravi rezultati već stigli.

„U zadnjih pet mjeseci otkad službeno postojimo izašli smo pet puta na borbe, i redom bili uspješni. U prvom mjesecu je Martin Grgec na međunarodnom meču u Delnicama dobio iskusnog Talijana, dok je niz nastavio u Crnoj Gori u veljači, tamo je osvojio zlatnu medalju na jakom turniru, a Jere Perić srebro. U ožujku nam je najmlađi kadet Ivan Buškulić osvojio brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske, dok je u travnju Martin u Hrvatskoj boksačkoj ligi slavio prekidom u prvoj rundi. U svibnju smo izašli na prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore, gdje je Jere Perić bio srebrni a Martin Grgec brončani. Uskoro nastupamo na Memorijalnom turniru u Rijeci i nadamo se skorašnjem pozivu u reprezentaciju ili izbornom sparingu naših momaka“.

Uz njega u klubu za sada radi još kao kondicijski trener Ante Zekanović. Rezultati su tu, međutim, BK Bandits ima velikih problema s održavanjem treninga, točnije, nemaju svoje prostore za normalan rad.

„Ja se stvarno nadam da će i tome uskoro doći kraj i da ćemo se useliti u vlastite prostorije. Do sada smo trenirali u sklopu cross fit dvorane na Bokanjcu. Međutim, sve nas je više, došli smo do brojke od 50 tak rekreativaca i osam boraca u raznoraznim kategorijama i uzrastima. Treniramo samo tri puta tjedno radi toga a to je nedostatno za pravi rad i vrhunske rezultate. Mislim da smo pokazali da radimo jako dobro i kvalitetno i da vodimo brigu o dosta mladih naših sugrađana. Samo da nam se realizira taj prelazak u naše prostorije, vjerujte da će naši i ovako odlični rezultati onda biti još kudikamo i bolji“.

 

Ne sumnjamo da će tako i biti, sretan rođendan želimo Banditima i neka budu ustrajni na svom putu. Vjerujemo da će se i njihova želja i san uskoro realizirati. Zašto, zato jer su to svojim radom i zaslužili.