08 lip 2023
I. Šola: Ivan Mišković iskočio je u prvi plan, sve uloženo u atletiku sada mu se vraća
Naslovna slider

I. Šola: Ivan Mišković iskočio je u prvi plan, sve uloženo u atletiku sada mu se vraća

Nećemo reći ništa novo ako kažemo da su rezultati predstavnika Atletskog športskog kluba Zadar u mlađim dobnim uzrastima već desetljećima izvrsni, dapače, naši Zadrani su redoviti osvajači državnih odličja i uvijek su među najboljima u Hrvatskoj dok su i ostvarenja na međunarodnim natjecanjima za svaku pohvalu.

Na postignuto do sada u ovoj tekućoj 2017. godini osvrnuo se trener u AŠK Zadar, Ivan Šola.

“Na državnim prvenstvima u dvorani i na otvorenom do sada smo osvojili ukupno 22 medalje. Od toga 10 ih je najsjajnijeg zlatnog sjaja, tu su i 4 srebren medalje te 8 brončanih. Mislim da su to rezultati vrijedni svake pohvale”.

Jedno ime ipak je nekako iskočilo u prvi plan.

 “Sezonu  je  do  sada  obilježio  Ivan  Mišković  koji nastupa u dvije discipline, skoku u dalj  i  troskoku. Ivan je peterostruki prvak Hrvatske  u  skoku u dalj u dvorani za mlađe juniore, juniore i mlađe seniore.  Skočio  je odličnih 15.14 m  u  troskoku  i s tim je rezultatom trenutačno prvi na  europskim tablicama za mlađe juniore u troskoku. Dečko trenira marljivo a rezultat toga se i vidi”.

Što očekuje predstavnike AŠK Zadar u skorašnjoj budućnosti

“Trećeg lipnja u Istanbulu se održava prvenstvo Balkana za mlađe juniore. U sastavu reprezentacije Hrvatske će nastupiti braća Mišković, Ivan i Mate. Ivan će biti u troskoku a Mate na 100 m. Ivan brani naslov prvaka Balkana. Vjerujem da može opet biti prvi dok se dobrim vijestima nadamo i do njegovog brata Mate. Ono što Ivan još očekuje ovog ljeta su i nastupi na SP -u za mlađe juniore u Nairobiju (Kenija) u troskoku od 12. – 16. srpnja te EP-o u talijanskom Rossetu, također u troskoku od 20.- 23- srpnja. Ostali naši članovi imaju državna prvenstva za juniore, kadete, mlađe seniore i seniore te Kup Hrvatske za kadete. Kao što vidite, dosta toga je ispred nas, stvarno smo uvjereni da nas očekuju nove lijepe vijesti naših predstavnika”.

Nema razloga da tako i ne bude, Sport023 čestita i Aškovcima na do sad postignutom i želi im puno sreće u izazovima koji su ispred njih.

Foto: Renato Branđolica