03 pro 2023
PK Zadar: Proplivalo 17 novih ribica
Naslovna slider

PK Zadar: Proplivalo 17 novih ribica

U ovom turnusu obuke neplivača, 17 novih ribica je proplivalo i uspješno završilo obuku. Oni su nakon 15 treninga u PK Zadru savladali sve elemente plivanja, a za svoj trud i zalaganje na treninzima nagrađeni su majicama, diplomama i prigodnim poklonima.

Uprava i treneri Plivačkog kluba Zadar svim  novim plivačima ali i njihovim roditeljima čestitaju na uspješnom savladavanju programa. Grupu malih neplivača kroz svibanj vodili su treneri Ivan Karavida i Tonći Matas, a na obuci su sudjelovali: Nina Barešić, Laura Begonja, Zora Bekeffy, Roko Fatović, Franko Grbić, Ana Jusup, Leona Kasap, Gabriel Kovačević, Marin Maračić, Kiara Miočić, Jakov Saratlija, Tin Smajo, Nika Šalina, Martin Šimičević, Noela Šuša, Mila Trumbić i Antonio Vrsaljko.

Program obuke neplivača osmišljen je za djecu od četiri i pol godine i starije koja se ne održavaju ili se slabo održavaju na vodi. Cilj obuke je da kroz igru i zabavu djeca savladavaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te su nakon obuke samostalniji u vodi. Program obuke neplivača PK Zadar verificiran je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon završene obuke mali plivači mogu nastaviti s treninzima u školi plivanja.