20 tra 2024
A. Mršić: Osvajanje Kupa spasilo je turbulentnu sezonu
Naslovna slider

A. Mršić: Osvajanje Kupa spasilo je turbulentnu sezonu

Prvu inozemnu sezonu odradio je zadarski nogometaš Antonio Mršić. Klub za koji je nastupao je izraelski prvoligaš Bnei Yehuda iz Tel Aviva.  Sezonu su okončali na najbolji mogući način, osvajanjem Kupa.

U finalu su Antonio i njegovi suigrači bili bolji od Maccabi Tel Aviva i to nakon prave drame.

„Bilo je napeto do samog kraja. Nakon devedeset minuta susret je završio bez pogodaka, tako je bilo i u produžecima te su o pobjedniku Kupa odlučili udarci s bijele točke. Više sreće imali smo mi te smo stigli do vrijednog trofeja s kojim smo izborili kvalifikacije za Europsku ligu. U klubu su oduševljeni ovim ostvarenjem“.

 

Veliku ulogu u finalu odigrao je i Mršić.

„Igrao sam do 111. minute kada me trener izvadio iz igre. Žao mi je malo, jer sigurno bi i ja pucao jedanaesterac, i to s velikim guštom. Uvjeren sam da bih realizirao taj jedanaesterac, uvijek sam volio izazove i nikada nisam bježao od odgovornosti“.

Slavlje je bilo na visokom nivou.

„Po završetku penala ostali smo na travnjaku s našim navijačima slaviti gotovo dva sata. Nije nam se žurilo kućama, haha. Bilo je predivno i to je definitivno trenutak koji nikada u svojoj karijeri neću zaboraviti“.

Može se reći da je osvajanje Kupa i spasilo sezonu za Bnei Yahudu.

„Svakako,  sezona je bila uistinu turbulentna i jako duga. Kod njih nama stanke kao kod nas i trebalo je to izdržati. Bili smo na kraju 11., taj rezultat nije zadovoljio nikoga, ali Kup je sve spasio tako da je u globalu sezona proglašena uspješnom“.

Kako se Antonio snašao u Izraelu.

„Nemam riječi, sve je super, svi su me izvrsno primili. Navijači su me odmah zavoljeli i govore mi da ostanem da niti ne pomišljam otići u neki drugi klub u Izraelu“.

Koliko je zadovoljan svojim igrama.

„Igrao sam stalno, jedino kada bi imao nekih sitnih problema s ozljedama sam kratko pauzirao.  Budući da je sezona bila kao što sam rekao turbulentna, promijenili smo i tri trenera, kod svih sam igrao tako d amoram biti sretan. Postigao sam i pet golova, za prvu sezonu u inozemstvu, nije loše“.

Znači, ostanak je realan.

„Jeste, iman ugovor na još dvije godine i miran sam i po tom pitanju. Rekoh da sam se dobro aklimatizirao a i veselim se igranju u Europskoj ligi. Sada ću se dobro odmoriti i onda krećemo s pripremama za nove izazove“.