14 lip 2024
OŠ Smiljevac i Zadarski otoci najbolje u veslanju
Veslanje

OŠ Smiljevac i Zadarski otoci najbolje u veslanju

Veslački klub Jadran, u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Zadra, organizirao je 1. Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra u veslanju.

Na regatnoj stazi u Jazinama natjecale su se učenice i učenici sedmih i osmih razreda zadarskih osnovnih škola. Na stazi duljine 500 metara veslalo se u školskim brodovima, dvobojskim sistemom. Uz učenike, nastupili su i kadeti Veslačkog kluba Jadran koji su nastupali u samcima.

Nakon održanih utrka u muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici Osnovne škole Zadarski otoci s ukupno dvije pobjede. U pobjedničkom četvercu veslali su Toni Dujela, Luka Traživuk, Dominik Šango i Jure Jurjević

Drugo mjesto zauzela je Osnovna škola Smiljevac za koju su veslali Mateo Glavić, Patrik Kozina, Jure Zelić i Filip Mijić. Oni su ostvarili jednu pobjedu. Treće mjesto osvojila je Osnovna škola Stanovi za koju su veslali Jakov Dukić, Berto Žuvić, Roberto Visković i Damir Krišto.

Kod cura, najbolja je bila Osnovna Škola Smiljevac koje je u izravnom dvoboju pobijedila kombiniranu posadu Osnovnih škola Zadarski otoci i Smiljevac. Za pobjedničku posadu veslale su Ivana Sladić, Teuta Kolgjeraj, Corina Torić i Anelie Maričić dok su drugo mjesto osvojile Rea Grgurević, Iva Zorić, Elizabeta Stipanov i Lorena Martinović.

Još je u ženskoj konkurenciji nastupila jedna posada, ali izvan konkurencije. Bila je to kombinirana posada osnovnih škola Zadarski otoci, Šimuna Kožičića Benje, Krune Krstića i Šime Budinića koju su veslale Nika Nimac, Matea Perinović, Margita Andrić i Natali Pera.