03 pro 2023
J. Morožin: Niko Nevešćanin ide u Belgiju a kasnije s ostalim našim predstavnicima na PH -e u Sisak
Ostali sportovi

J. Morožin: Niko Nevešćanin ide u Belgiju a kasnije s ostalim našim predstavnicima na PH -e u Sisak

Ljeto kuca na vrata, međutim, i dalje nema predaha u Gimnastičkom klubu Salto. U tijeku su pripreme za natjecanja koja ih očekuju u skorašnje vrijeme. Što je točno ispred njih, rekao nam je trener u GK Salto iz Zadra, Josip Morožin.

“Prvog lipnja, u četvrtak, naš mladi predstavnik, Niko Nevešćanin koji još uvijek nema devet godina odlazi put Belgije gdje će nastupiti na 23. Međunarodnom natjecanju u sportskoj gimnastici za dječake i djevojčice.Dan kasnije, imat ćemo trening da se malo priviknemo na sprave i dvoranu a subota donosi natjecanje. Niko će sudjelovati u najmlađoj kategoriji, disciplina višeboj”.

Kako su protekle pripreme za to natjecanje.

“Zadovoljni smo, podignuli smo fond odrađenih sati, dva puta po četiri dana bili smo u Čakovcu gdje su najbolji uvjeti za rad u Hrvatskoj dok smo ostalo odradili u našoj dvorani”.

Rezultat, koji bi ih zadovoljio.

“Ovo nam je prvi izlazak u inozemstvo, tako da stvarno ne znam. Međutim, i ne zamaramo se puno s tim. Ono što želimo je da natjecanje odradimo kako smo zamislili, da ono što smo pripremili bude odrađeno na najbolji mogući način”. 

Po povratku iz Belgije, nema stanke.

“Slijedi državno prvenstvo u Sisku, 14. i 15. lipnja. Uz Niku tamo će ići Roko Krupić, Roko Goleš i Ivano Čuković. To je prvenstvo po spravama a naši predstavnici nastupit će na svih šest sprava. Prošle godine rado se sjetimo, Niko Nevešćanin tada je postao državni prvak u svih šest disciplina, nadamo se opet novim lijepim vijestima”.