31 svi 2023
Fantele i Marenić četvrti u premijernom nastupu na katamaranu
Naslovna slider

Fantele i Marenić četvrti u premijernom nastupu na katamaranu

Posljednjeg dana regate prvog Croatia Match Cupa Poreč 2017 bilo je jako zanimljivo. Naši Croatia Match Racing Team u sastavu (Šime Fantela, Igor Marenić, Rajko Kujundžić i Mihovil Fantela) su vodili sa 6 pobjeda i 1 porazom, no tada su kvalifikacije prekinute zbog nedostatka vremena i četiri najbolje posade izračunate su matematički.

U polufinale tako su se plasirali naš Croatia Match Racing Team u sastavu (Šime Fantela, Igor Marenić, Rajko Kujundžić i Mihovil Fantela), francuska posada Quentina Delapierrea, Danac Joachim Aschenbrenner i Nizozemac Pieter-Jan Postma. Kako bi prošle dalje u finale, posade su u međusobnim srazovima morale prve doći do dvije pobjede. Za rukom je to pošlo najprije Nizozemcima. Naši su dečki odlično startali protiv Danaca i izborili pobjedu u vjerojatno njihovom najboljem plovu u Poreču. Međutim, u sljedećem dvoboju s Francuzima izgubili su utrku, pa su još jednom morali jedriti protiv njih, budući da su oba tima imala po jednu pobjedu. U njihovom drugom međusobnom okršaju, kod prilaza startnoj liniji Francuzi su zatvorili prilaz našima pa su Hrvati tada morali okrenuti svoj katamaran u vjetar kako ne bi prerano prešli startnu liniju. Na ovaj način izgubili smo povoljnu startnu poziciju koju smo imali, a Francuzi su pojurili naprijed te ostvarili nedostižnu prednost.

Naš skiper Šime Fantela nije krio zadovoljstvo premijernim nastupom svoje posade na regati World Match Racing Toura.

„Jako sam ponosan na nas, držali smo se junački, apsolutno smo dominirali cijelim današnjim danom. Jedino što nam nedostaje je više regatarenja u ovoj klasi. Planiramo nastaviti jedriti u M32, svakako“.

S obzirom na premijerni nastup našeg Croatia Match Racing Teama na Croatia Match Cupu Poreč 2017, ovo je fantastičan rezultat, posebno uzevši u obzir da su zlatni olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić po prvi puta jedrili u četveročlanoj posadi, koja je prije utrke bila u prilici vježbati zajedno samo šest dana.

Foto: PR foto