28 svi 2023
Buterin nakon sezone: Dogodine gledamo samo prema prvom mjestu!
Naslovna slider

Buterin nakon sezone: Dogodine gledamo samo prema prvom mjestu!

Trening utakmicom, koju su na svom travnjaku odigrale podijeljene između sebe, igračice ŽNK Donat zaključile su i svoju drugu sezonu u natjecanju Druge hrvatske ženske nogometne lige regije Jug. U konačnici je pobjednička ekipa slavila s visokih 10:0 pa je jedna od igračica simpatično primjetila kako je završilo isto kao što bi, da se odigrao, završio i odgođeni dvoboj protiv ŽNK Glavica. „Žao mi je što tu utakmicu nismo sada odigrali“, rekao je nakon treninga trener Donata Dragan Buterin i dodao:

„Utakmica je nagrada za sav uložen trud u napornim treninzima kroz tjedan. No, Komisija Hrvatskog nogometnog saveza vodila se Pravilnikom i utakmica je pripala nama za zelenim stolom. Ovaj prekrasni sunčan dan bio je kao stvoren za odigrati jednu prvenstvenu utakmicu, ali što je, tu je“.

Kao i lani igračice Donata i ovu su sezonu zaključile na drugom mjestu, dok su se prvakinjama okrunile igračice dubrovačke Omble, koje su sezonu zaključile bez poraza. Nisu niti igračice trenera Buterina imale loš učinak. Naprotiv. Osim međusobnih ogleda s Omblom i one su protiv preostale dvije ekipe u ligi upisale sve pobjede. Rezultat na kraju zadovoljavajući i za trenera Buterina:

“Pa moram biti zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni. Ombla je pokazala da je bolja u sva naša četiri međusobna ogleda i zasluženo je odnijela naslov prvakinja u našoj regiji. Mi smo kroz sezonu imali dosta problema, no uspjeli smo ih sve prebroditi i na najbolji mogući način privesti je kraju. Nama sada preostaje već sada se početi spremati za novu sezonu u kojoj će cilj biti osvajanje prvog mjesta. Priključili smo ekipi nekoliko novih igračica i one će sigurno pridonijeti boljem rezultatu”.

Ombla je osvojila prvo mjesto, vi ste drugi, Dalmacija je treća, a Glavice četvrte. To je i konačan poredak nakon ove sezone. Smatrate li da je svaka ekipa na ljestvici tamo gdje joj je i mjesto?

„Apsolutno! Poredak je uistinu onakav kakvima su se ekipe prikazale kroz sezonu. Ombla je dominirala kroz cijelo prvenstvo i pokazala se najboljom. Mi smo zasluženo na drugom mjestu jer bili smo bolji i od Dalmacije i od Glavica. Mogu reći da smo izgubili od boljih, dok smo ove druge pobijedili“.

Tek su dvije godine kako klub postoji i natječe se. Jeste li zadovoljni napretkom igračica?

„Sigurno da jesam. Napravili smo jedan veliki korak naprijed. Nažalost, opet smo drugi, no tih nekoliko novih igračica koje su stasale čine me jako zadovoljnim. Pomaci se vide i u igri i u onom fizičkom dijelu i nadam se da će u idućoj sezoni biti još izraženiji. Naravno, uz jedan dodatan motiv i rad vjerujem kako možemo učiniti još korak naprijed“.

S trenerom Buterinom već smo nekoliko puta vodili razgovor oko samog sustava natjecanja, koji, ruku na srce, ne doprinosi razvoju ženskog nogometa u ovoj regiji. Samo četiri ekipe igraju dvokružno kući i u gostima po dvije utakmice između sebe i u jednom trenutku to postane monotono. Spajanje s ostalim regijama i formiranje jedinstvene Druge HŽNL možda bi bilo pravo rješenje.

„U ovom trenutku ja i moja Uprava ne znamo kako će Liga izgledati iduće sezone. Vjerujem kako će HNS iznaći najbolje rješenje. Mislim da bi proširenje Lige donijelo samo dobro jer ona više nije ono što bi trebala biti. Sigurno bi bilo puno zanimljivije da se u njoj natječe više klubova“.

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li se po tom pitanju nešto i učiniti ovog ljeta. A iako je sezona i službeno završila igračice Donata još neće na odmor. Nažalost, međunarodna prijateljska utakmica protiv Brotnja iz Čitluka, koja je trebala biti odigrana početkom lipnja, prebačena je za kolovoz, no prije ljetnih radosti ekipa će odraditi još dva tjedna treninga.

„Odgodili smo tu utakmicu jer, kako znate, sada je vrijeme krizmi i puno je djevojaka zauzeto upravo u tom terminu kada se utakmica trebala odigrati. Mislim da nije bilo smisla samo istrčati na travnjak, a da nismo kompletni. Odradit ćemo još tih petnaestak dana treninga, potom ćemo se malo odmoriti, a onda krećemo s radom“.

S radom koji ovim curama, koje usput budi rečeno igraju i treniraju za 0 kuna, ne predstavlja nikakav problem. I zato vjerujemo kako željeno prvo mjesto iduće sezone neće izostati.

Ne smije!!!