29 ožu 2024
Gagula uoči Jadrana: Pobjedom se iskupiti za sve kikseve kroz sezonu!
Naslovna slider

Gagula uoči Jadrana: Pobjedom se iskupiti za sve kikseve kroz sezonu!

Još samo dvije utakmice odigrat će nogometaši Zadra prije negoli odu na zasluženu pauzu. Prvenstvo je bilo prilično dugo, cilj, odnosno povratak u Drugu ligu, nažalost, nije ostvaren, no zalog za budućnost ipak postoji. Mnogo mladih igrača ove su sezone dobili priličnu seniorsku minutažu, iz redova Zadra dolazi i prvi strijelac lige Vlatko Blažević, a onih nekoliko iskusnih igrača i dogodine će biti na raspolaganju treneru Ivanu Pudaru na kojem će biti i najveća odgovornost. Jer ako je ove sezone i imao pravo reći kako neki igrači ne bi bili u momčadi da je on tu bio otpočetka, iduće će upravo on biti taj koji će uvelike utjecati na konfiguraciju momčadi, a samim time i na rezultat. A jedan od onih na koje bi trener Pudar mogao računati i u sljedećoj sezoni je i Josip Gagula, mladac koji je silom prilika morao nogometno odrasti. Gagula je praktički preko noći iz juniorskih uletio u seniorske kopačke. Pudar mu je na Poljudu dao priliku da upiše svoje prve seniorske minute, a Gagula pritom definitivno nije razočarao. No, razočarao je njega zato poraz od Hajduka u prošlom kolu, koji, čini se, još nije prebolio:

„Pa u prvom poluvremenu smo bili puno bolji i smatram kako smo u najmanju ruku zaslužili barem bod. I taj njihov gol u zadnjoj minuti!? Moram reći kako je to bila čista sreća“.

Zna se kako je najbolji lijek za poraz pobjeda već u sljedećem kolu. No, za Zadrani će danas na noge probuđenom Jadranu u Ploče, momčadi koja ovog proljeća igra dopadljiv nogomet. Podignula  se ekipa Jadrana i na ljestvici gdje je dogurala do sedmog mjesta, odnosno samo dva niže od Zadra.

„Trebamo do kraja sezone odigrati najbolje što možemo i sezonu završiti pobjedama da se još više podignemo na ljestvici. Utakmica će biti otvorena, no mi idemo na pobjedu i to je to. U ove dvije utakmice cilj nam je osvojiti što više bodova i time se iskupiti za sve loše rezultate i kikseve kroz sezonu“.

Utakmica na gradskom stadionu „Jadranovo“u Pločama počinje u 17,30 sati.

 

foto: Mateo Smolić Ročak/NK Zadar Official