21 lip 2024
I. Čurjurić: Vrijeme je za novi iskorak u karijeri
Naslovna slider

I. Čurjurić: Vrijeme je za novi iskorak u karijeri

Tri godine se na Cipru nalazi zadarski 27-godišnji nogometni internacionalac, Ivan Čurjurić. Veći dio odradio je u tamošnjem prvoligašu Nea Salamisu dok su bile i kratke epizode u Pas Lamii i Ayia Napi(Grčka). Sezonu je završio u Salamisu i sada se vraća na odmor u Zadar.

Nakon zasluženog predaha namjerava li se opet vratiti u Nea Salamis.

„Istekao mi je ugovor i ne mislim se vraćati u Neu iako mi je tu bilo stvarno izvrsno. Vodeći ljudi kluba ponudili su mi novi ali nismo se našli oko nekih stvari. Međutim, i ja osjećam da je vrijeme da krenem dalje, željan sam novih izazova“.

Od samog dolaska u Salamis postao je ljubimac navijača.

„Koliko su me tamo cijenili i dobro prihvatili govori podatak da sam već nakon prve godine boravka postao zamjenik kapetana. Ja i moja obitelj uživali smo i uvijek ćemo se tu rado vraćati.“

Iz Nee odlazi ali tko zna, možda i dalje ostane na Cipru.

„Nikad se ne zna, i ta mogućnost postoji. Istina, ima dosta klubova koji su me već kontaktirali . Tri godine sam ipak tu, sve se prati, svi su upoznati s onim što mogu, vidjet ćemo kroz neko vrijeme gdje ću nastaviti karijeru.“

Koliko je zadovoljan ovom sezonom.

„Što se tiče kluba osvojili smo osmo mjesto što je najbolji rezultat Nea Salamisa u povijesti. Igrao sam dobro i stalno do ozljede koja mi se dogodila prije mjesec i pol dana. Sada sam to zaliječio i spreman sam za dalje. Istina, ove sezone nisam bio toliko raspoložen kao strijelac ali ukupno gledajući u stotinjak utakmica koje sam odigrao na Cipru postigao sam 14 golova uz 30 asistencija. Zadovoljan sam, iako jasno, uvijek može bolje“.

Zadar daleko od očiju ali uvijek blizu srcu.

„To je moj klub, vidim pozitivne pomake ponajprije u organizacijskom djelu i to je dobro. Istina, rezultat nije onakav kakav bi trebao bili ali vjerujem da će i do toga doći. Najveći dobitak je dolazak Svetka Ćustića, vjerujte. Neka mu je sretno, njemu i svima koji pokušavaju klub postaviti opet na zdrave noge“.