28 ruj 2023
21. Memorijalni turnir u sjećanje na Krešimira Ćosića ovog vikenda u Jazinama i Višnjiku
Košarka

21. Memorijalni turnir u sjećanje na Krešimira Ćosića ovog vikenda u Jazinama i Višnjiku

U organizaciji Košarkaškog kluba ABC iz Zadra sutra i prekosutra igra se 21-to izdanje Međunarodnog memorijalnog košarkaškog turnira u sjećanje na Krešimira Ćosića. Kao i svake godine dosada na turniru će, uz par domaćih, nastupiti i nekoliko međunarodnih momčadi i to ovog puta sa selekcijama mlađih kadeta i dječaka. Osnivač i prvi čovjek ABC-a, Željko Pribanović Gaga:

„Nakon prošlogodišnjeg 20. jubilarnog turnira mislio sam da više nećemo organizirati ovaj turnir jer sam iscrpio svu snagu i zdravlje. Ali već početkom godine počeli su na adresu kluba stizati upiti o nastupu na turniru i to iz inozemstva i Hrvatska i naravno da meni onda nije trebalo puno da se ponovo pokrenem i prihvatim organizacije“.

Kao i svake godine i ove se puno njih, zbog ograničenog budžeta, moralo odbiti.

„Tako je. Nekad smo imali preko dvadeset ekipa, a sad ih možemo ugostiti samo desetak. Financije nam ne dozvoljavaju više tako da smo mnoge morali odbiti. Ali i dalje smatram da uspješno organiziramo ovaj turnir jer će ove godine biti četiri ekipe iz inozemstva. To su „Branik“ iz Maribora u obje kategorije te „Triglav“ iz Kranja, „Gen“ iz Sarajeva i „Konjic“ iz Konjica. Uz njih od domaćih nastupaju obje selekcije „ABC“-a i „Međimurja“ iz Čakovca te „Sonik-Puntamika“.

Unatoč financijskim problemima turnir ipak ide dalje i nastavlja se jedna lijepa tradicija.

„Pa naravno. To je jedan veliki zadatak za nas i nikad se nećemo umoriti pronositi ime našeg Kreše kad god to možemo. No, mi smo mali klub s malim proračunom od Grada Zadra i sve ovisi o nama i pomoći koju sami potražimo. Nažalost, mnoge smo ekipe morali odbiti, a na Višnjiku ima puno dvorana i mogao bi se organizirati i puno veći turnir. Stvarno mi je žao što nas svi ne prate kao i mediji“.

Utakmice će se igrati dvorani „Jazine“ i pomoćnim dvoranama Športskog centra Višnjik, a program započinje sutra u 9 sati ujutro. Nedjelja donosi razigravanje za plasman i zatvaranje turnira koje je predviđeno za 13 sati u dvorani broj tri na Višnjiku.

 

foto: FB KK ABC