31 svi 2023
Pole Show exhibition od danas do nedjelje u Zadru!
Naslovna slider

Pole Show exhibition od danas do nedjelje u Zadru!

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru ove će subote udomiti najbolje natjecatelje na Međunarodnom Pole Show Art prvenstvu. Ovo je prvo natjecanje umjetničkog i show izričaja u ovom dijelu Europe na kojem će sudjelovati 39 natjecateljica i natjecatelja iz cijelog svijeta. Kategorije natjecanja su solo muškarci i žene te parovi, a natjecanje je dio većeg događaja koji se pod nazivom Pole Show exhibition koje se od danas do nedjelje održava u hotelu Donat. Pole Show exhibition sastoji se od raznih aktivnosti za sve goste poput radionica, treninga, izleta i ostalog. Organizator natjecanja, kao i cijelog događaja je Udruga za promicanje izvedbene umjetnosti “Studio I” iz Zadra na čelu s Ingrid Jerak licencirana instruktorica i sutkinja za ples i fitness na šipci , i hrvatska ambasadorica pri PFA (Pole Fitness Association), te članica IPDFA (International Pole Dance Association). Ingrid ističe kako se ovim natjecanjem želi naglasiti sva ljepota umjetničkog izričaja u plesu na šipci.

„Natjecanje će se, nakon što se tri godine održavalo u Zagrebu, ove po prvi put održati u Zadru. Radi se o međunarodnom natjecanju u plesu na šipci umjetničkog, odnosno art stila, a dio je većeg eventa koje se zove Pole Show Exhibition. Bit će jako zanimljivo. Uz navedene kategorije imamo i dvije posebne, best art, umjetnički izričaj, i  best technic, najbolja tehnika, odnosno dvije kategorije u kojoj nastupaju samo najbolji izvođači. Na natjecanju će nastupiti i nekoliko zadarskih izvođača, pa pozivamo sve Zadrane da nam se u subotu pridruže u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Zadru“.

Na natjecanju nastupaju izvođači iz cijelog svijeta, pa čak i iz dalekih krajeva poput Kanade, Tajvan i Monglije.

„Tako je. Svi oni nastupit će u HNK Zadar u subotu, a ja pozivam sve zainteresirane da nam se, osim u Kazalištu, pridruže i u kongresnoj dvorani hotela Donat na Puntamici gdje će u petak biti jedna malo manja predstava pod nazivom „show case“, gdje će nastupati i naši suci. Tamo će se publici kratko predstaviti natjecatelji u solo programu i parovima u Pole danceu. Eto, pozivam vas sve da dođete podržati naše natjecatelje, ali i sve one koji su u Zadar stigli iz cijelog svijeta“.

Kao i na svakom natjecanju i na ovom su suci ti koji uvelike kroje poredak na samom kraju. No, na ovom se ništa neće prepustiti slučaju jer u Zadar dolaze sami renomirani suci iz područja plesa na šipci kao što su Phoenix Kazre i  Mario Valentino iz SAD-a,  Allegra Bird iz Francuske, Magnus Labbe iz Danske te Chilli Rox iz Australije. Dodajmo još samo kako će se after party sa svim sudionicima natjecanja održati u Q Baru.

Više o samom natjecanju pogledajte na web stranici:

http://infoepsac.wix.com/poleshowart

ili na FB stranici

https://www.facebook.com/pages/European-Pole-Show-Art-Championship/634683223253078?ref_type=bookmark

 

 

Foto: Filip Brala/FB International Pole Sow Art Champions