21 lip 2024
M. Šimurina: Dobivanjem futsal centra počinje pravi preporod zadarskog malog nogometa
Futsal

M. Šimurina: Dobivanjem futsal centra počinje pravi preporod zadarskog malog nogometa

Pobjedom Varoša nad Tinom u finalu Prve županijske malonogometne lige pao je “zastor” na još jednu sezonu zadarskog futsala. Na ostvareno se osvrnuo a i najavio ono što žele, čemu teže, prvi čovjek zadarskog futsala, Marko Šimurina.

 “Prezadovoljan, presretan sam, imamo dosta razloga za zadovoljstvo jer smo završili na najbolji mogući način jednu dugu, iscrpljujuću godinu. Sezona je prošla bez iti jednog ozbiljnijeg incidenta, ponudila je dosta neizvjesnosti u svim ligama i odličnih, neizvjesnih susreta”.

Mladih igrača koji dolaze sve je više.

 “To me posebno veseli. Puno je darovitih igrača koji će još kad malo stasaju kroz koju godinu biti vrhunski. Za budućnost zadarskog futsala ne treba se brinuti”.

Planova je puno, nema odmora.

“Uvijek želimo i težimo boljem. Ono na čemu ćemo dodatno poraditi je marketing, imamo dosta prostora za unaprijediti sve to. Moramo biti još više prisutni u medijima, kako onim digitalnim tako i pisanim te na društvenim mrežama”.   

Krajnji cilj odavno je poznat.

“Futsal centar to je ono što želimo i ostvarit ćemo u dogledno vrijeme. To nam je neophodno s obzirom na brojnost klubova i igrača. Imamo 48 klubova i više od 1200 igrača. Naredne sezone već smo priključili natjecanju novih pet klubova, to Vam dovoljno govori koliko Zadrani vole fustal. Jednostavno to moramo realizirati kako bi imali onda jednog stabilnog prvoligaša koji će Zadar uspješno predstavljati kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni”.