28 ruj 2023
M. Režan: Zadovoljna sam iako uvijek može bolje
Košarka

M. Režan: Zadovoljna sam iako uvijek može bolje

Iza jedne od najboljih hrvatskih košarkašica Marije Režan je odrađena sezona u Poljskoj. Marija je nastupala za klub Polkowice. Koliko je zadovoljna sezonom provedenom u poljskom prvoligašu gdje je u prosjeku za nešto više od 18 minuta na parketu postizala 8 koševa uz skoro 6 skokova.

„Bilo je dobro, ono što je za mene najvažnije je da sam sezonu završila zdrava. Igrački gledano, bilo je tu i uspona i padova što je i očekivano“.

Priželjkivao se bolji rezultat Polkowica.

„Definitivno, međutim od početka neke stvari nisu bile dobro posložene tako da smo u konačnici osvojile treće mjesto u prvenstvu. Uvijek može bolje, šteta, ja sam stvarno bila uvjerena da ćemo napraviti više ali nismo uspjele“.

Polkowice su nastupale i u Euroligi.

„Tu smo ostvarili dvije pobjede. Ono što nam je nedostajalo je iskustvo, puno je tu bilo cura koje su se po prvi puta susrele s euroligaškom košarkom. To im je bila dobra škola jer u Euroligi stvarno igraju oni najbolji. Tu ukoliko niste na visini zadatka, teško možete stići do pobjede“.

Prije Poljske, Marija je igrala u Turskoj i Španjolskoj. Gdje se vidi naredne sezone.

„Vjerujte, još uvijek ne znam iako ću nastojati to pitanje riješiti što prije. Sada sam na odmoru koji mi je itekako potreban. Kupanje, sunce a nakon toga krećem i s pripremama za novu sezonu koja će stići vrlo brzo. Puno očekujem od nje, to je sigurno“.