08 lip 2023
Šestero predstavnika Kendo kluba Ouka nastupilo u Mađarskoj na EP-u
Borilački

Šestero predstavnika Kendo kluba Ouka nastupilo u Mađarskoj na EP-u

U Budimpešti je nedavno završilo 28. Europsko kendo prvenstvo gdje je braneći boje Hrvatske nastupilo i šest predstavnika Kendo kluba Ouka iz Zadra.

To su Marko Lukić, Boris Torkonjak, Toni Tadić, Ana Gržan, Jelena Šimunić i Emily Stojanov.

Skupinu je prošla Ana Gržan s dvije pobjede (2:0 protiv Austrijanke Achleitener, i 1:0 u produžetku za prolaz protiv Ruskinje Stepanove. Gržan je zaustavljena u 1/16 finala u borbi protiv Švicarke Krobl.

U muškom individualnom dijelu natjecanja Boris Torkonjak  ostvario je pobjedu protiv borca iz Južnoafričke republike Grice (2:0) i poraz od Švicarca Pipole (0:2). Toni Tadić (pobjeda protiv Estonca Freudenthal (2:1) i 0:2 poraz od Francuza Oliviera)

Juniorka Emily Stojanov u individualnoj junior kategoriji prolaz iz skupine tražila protiv predstavnika Grčke, Južnoafričke republike i Latvije. Iako se vrlo hrabro borila iskustvo predstavnika JAR i Grčke je presudilo pa njena pobjeda protiv Latvijske predstavnice nije bila dovoljna za prolaz u knockout fazu.

Zadrani nastavljaju s pripremama za nova natjecanja te za državno prvenstvo koje će se u mjesecu studenom održati u Zagrebu.