28 ruj 2023
B. Filipi: Ciljevi su uvijek visoko, želim medalju na Europskom prvenstvu
Borilački

B. Filipi: Ciljevi su uvijek visoko, želim medalju na Europskom prvenstvu

Do nove pobjede u karijeri stigao je zadarski boksački teškaš (91kg) Josip Bepo Filipi. Filipi je nastupajući za svoju Loznicu u nastavku Regionalne lige prekidom na početku druge runde svladao mađarskog predstavnika Mihaija Tarnocaija.

„Iskreno, volio bih da je meč trajao malo duže jer sam sada u pripremama  za Europsko prvenstvu u Ukrajini. Nažalost, nije tako bilo, čim sam malo podignuo intenzitet borbe protivnik to nije mogao pratiti u sudac je označio kraj dvoboja. Bez obzira na to, sretan sam, uvijek je lijepo pobijediti“.

Sve je sada podređeno nastupu na EP-u u Ukrajini od 14. do 25. lipnja.

„Točno tako, sve radim kako bi to prvenstvo dočekao u što optimalnijoj formi. U planu mi je još odraditi jedan meč prije odlaska u Kharkiv i to u regionalnoj ligi već za nekoliko dana. Treniramo u našem klubu Gladijator, jako smo motivirani i veselimo se europskoj smotri“.

Upravo od nje, Bepo očekuje jako puno.

„Moji su ciljevi uvijek visoko postavljeni. Ne zadovoljavam se s malim stvarima. Europsko prvenstvo vidim kao veliku prigodu za sebe. Ukoliko tamo ostvarim dobar rezultat puno toga bi se moglo promijeniti u mojoj karijeri“.

Što bi za njega bio dobar rezultat.

„Samo medalja me zanima, bez obzira kojeg sjaja bila. Sve ostalo smatrao bi neuspjehom. Imam već dosta međunarodnog iskustva i osjećam da je došlo moje vrijeme. Idem po to odličje“.