28 svi 2023
Ništa od iznenađenja u Splitu: Nogometaši Zadra poraženi od prvaka Hajduka 2!
Naslovna slider

Ništa od iznenađenja u Splitu: Nogometaši Zadra poraženi od prvaka Hajduka 2!

Nogometaši Zadra iz Splita su se vratili praznih ruku. A malo  je nedostajalo da kod već okrunjenog prvaka Treće HNL Jug uzmu barem zasluženi bod. Hajduk II  je na kraju slavio s 2:1, ali Zadrani su se mogli uzdignute glave vratiti svojim kućama.

Utakmica je krenula živo već od samog početka. Zadar je bio agresivniji i nakon vratnice Pranića u 22. minuti, Terkeš je momčad Ivana Pudara doveo u vodstvo 14 minuta kasnije. Ipak, u drugom poluvremenu Hajduk se probudio, njegovi igrači bivali su sve opasniji, a onda je u 79. minuti izjednačio Vojković. Konačan rezultat postavio je Mrkonjić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Zanimljivo, na Internet stranici NK Zadar Official napisali su: „čestitke Hajduku na pobjedi i zasluženom naslovu prvaka Treće HNL Jug. Vidimo se u sezoni 2018/19“. Hoće li se ili neće ove dvije momčadi ponovo vidjeti i to baš u navedenoj sezoni ostaje za vidjeti. No, ono što je sigurno jest da je Zadar i nakon ovog kola ostao na petom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je na osmo izbio Primorac iz Biograda na Moru, koji je sa 7:2 kod kuće pobijedio Kamen. Dva kola ostala su do kraja sezone. U prvom od njih Zadar gostuje u Pločama kod Jadrana, a Primorac ide na noge Orkanu u Dugi Rat.

foto: NK Zadar Official