28 ruj 2023
Jurjević: Nadamo se pobjedi na Poljudu!
Naslovna slider

Jurjević: Nadamo se pobjedi na Poljudu!

U derbiju 32. kola Treće HNL Jug nogometaši Zadra danas od 17 sati gostuju na Poljudu kod lidera prvenstva Hajduka II, koji je svoj plasman u viši rang, odnosno Drugu domaću ligu potvrdio još tamo na kraju jesenskog dijela sezone. Ambijent Poljuda sigurno će u svakom onom tko danas potegne do Splita probuditi neka stara sjećanja iz ne tako davnih vremena kada je Zadar tamo gostovao u Prvoj HNL. Tadašnji dvoboji splitske i zadarske momčadi uvijek su pobuđivali lijepe emocije, a navijači su ih doživljavali i pohodili s puno zadovoljstva.  Iz današnje perspektive teško je govoriti o tima danima. No, jedno je sigurno. Bez obzira protiv koje momčadi Hajduka Zadar igrao, i u kojem razredu, uvijek će biti zadovoljstvo istrčati na travnjak Poljuda i pokušati pobijediti starog rivala. Pa makar se igralo samo za prestiž. Jesenas je Zadar na Stanovima pobijedio Hajduka II s 1:0 pogotkom Josipa Jurjevića. Upravo on i najavio je današnju utakmicu:

„Po meni to je najbolja momčad u Trećoj ligi Jug što, na kraju krajeva, pokazuje i njihova pozicija na ljestvici. No, i mi isto igramo odličan nogomet. Među boljima u ligi što smo i pokazali puno puta. Nažalost, rezultati nas ne prate. Hajduka II smo na Stanovima u našem prvom međusobnom srazu, u jesenskom dijelu prvenstva pobijedili i to u situaciji kada su oni igrali s čak osam prvotimaca. Mislim da i u ovoj utakmici u Splitu imamo šanse da to ponovimo. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se pobjedi“.

Do kraja natjecanja ostala su za odigrati još tri kola. Zadar je na tablici već duže vremena zapeo na petom mjestu s kojeg, realno, i ne može puno napredovati, ali ni nazadovati. Ova, ali i utakmice koje slijede, igrači Zadra trebali bi iskoristi da steknu za još malo iskustva i znanja za iduću sezonu za koju su ciljevi jasno postavljeni. Prvo mjesto i povrata u Drugu HNL.

foto:NK Zadar Official