21 lip 2024
Joško Matulić novi stari predsjednik VK Jadran
Naslovna slider

Joško Matulić novi stari predsjednik VK Jadran

Na redovnoj izbornoj Skupštini Veslačkog kluba Jadran Zadar za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine ponovno je za predsjednika izabran Joško Matulić dok je za dopredsjednika također ponovno izabran Danijel Kolega. Niti sastav Izvršnog odbora nije pretrpio velike promjene, pa je tako samo pomlađen dvojicom novih članova.

Izvršni odbor kluba dobio je povjerenje članova Skupštine da vodi klub i u narednom četverogodišnjem razdoblju nakon što je izabran na Izvanrednoj Skupštini kluba početkom 2016. godine.

Umjesto dugogodišnjih članova Izvršnog odbora Mate Marlaisa i Ivice Pinjatele, koji su prepustili svoje mjesto mlađim članovima, izabrani su bivši uspješni veslači Jadrana dr. Tomislav Dominis i Antonio Buča. Uz njih, Izvršni odbor čine Romano Bajlo, Zoran Hrboka, Danijel Kolega, Tomislav Antišin, Dino Žuvanić, Vjekoslav Bobić, Josip Stojčević i Darija Kraljević, koja je još jednom izabrana za tajnicu.

Nakon dugo godina Izvršni odbor kluba napustio je počasni predsjednik Jadrana Mato Marlais, čiji je doprinos razvoju kluba nemjerljiv u proteklih 45 godina, a pogotovo u razdoblju dok je bio predsjednik, krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je izgrađen novi Veslači dom. Njegova riječ na sjednicama Izvršnog odbora uvijek se iznimno poštivala.

Isto tako, Izvršni odbor napustio je i Ivica Pinjatela, čiji je član bio od daleke 1965. godine, kada je po prvi puta izabran u Izvršni odbor Jadrana. U raspravama uvijek staložen i odmjeren u stavovima pronalazeći najbolja rješenja kako pomoći u razvitku kluba i veslača.

Nadzorni odbor ostao je nepromijenjen. Za predsjednika je opet izabran Gordan Marinović, zamjenik mu je Rino Rados, a član Damir Petrović.