27 srp 2024
Borčić: U Ludbregu nas zanima samo pobjeda!
Košarka

Borčić: U Ludbregu nas zanima samo pobjeda!

Košarkaši Jazine-Arbanasa danas nastavljaju svoj put na kojem sigurnim stopama koračaju ka plasmanu u Premijer hrvatsku košarkašku ligu iduće sezone. U dvoboju 13. kola „Žuta podmornica“ danas od 18 sati gostuje kod Grafičara u Ludbregu, malenom gradiću u Varaždinskoj županiji gdje se, prema lokalnoj legendi, na glavnom gradskom trgu nalazi točka koja predstavlja središte svijeta. Zadrani u današnjem dvoboju i ne bi trebali imati isuviše težak zadatak kako bi uknjižili nova dva boda, koja bi ih, pak, primaknula njihovom glavnom cilju, a taj je igranje u društvu najboljih hrvatskih klubova iduće sezone. Naime, Jazine se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice s omjerom od 12 pobjeda i 2 poraza, dok je Grafičar pri dnu poretka s 4 pobjede i 10 poraza. „Svjesni smo uloge favorita, ali opuštanja neće biti“, poručio je u najavi današnje utakmice trener Jazina, Jakov Borčić:

„Po meni je ovo ključna utakmica za ulazak u Premijer ligu. Idemo po pobjedu s kojom ćemo sebi olakšati tu našu misiju. Teško mi je govoriti o momčadi Grafičara jer te ekipe koje više nemaju nikakvih ambicija u prvenstvu u ovim posljednjim kolima igraju u vrlo šarolikim sastavima. Ne znam što predvidjeti u kakvom će Grafičar istrčati danas. No, iskreno, mi se tim i ne zamaramo previše. Mi smo postavili svoj cilj. Kroz cijelu sezonu razmišljamo samo o nama samima i našim igrama i to se pokazalo dobrim“.

Još samo četiri kola ostala su do kraja kvalifikacija. Da bi i matematički potvrdili plasman u Premijer ligu iduće sezone košarkašima Jazina trebaju još najmanje tri pobjede. Nadajmo se kako će prva od njih doći već danas i to u „Centru svijeta“.