28 ruj 2023
Na Višnjiku održana prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera
Naslovna slider

Na Višnjiku održana prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera

U prostorijama press centra na Višnjiku danas je održana prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera koji bi se u trajanju od šest semestara, s mogućnošću upisa daljnjih četiri semestra, trebao u cijelosti održati u Zadru, odnosno u Športskom centru Višnjik. Prezentaciju je na vrlo zanimljiv način održao dr. sc. Vlatko Vučetić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji sa Športskom zajednicom Zadarske županije, organizira i provodi sam studij. „Na ovom studiju polaznici će steći svo potrebno znanje i kompetencije za rad u sportu“, naglasio je između ostalog Vučetić:

„Pokazalo se da su oni studenti koji su imali kompetencije bolje prolazili na tržištu radne snage, a dakako da su i sportaši s kojima su radili kompetentni treneri imali bolje rezultate i puno su lakše napravili transformacije iz nekakvog inicijalnog u finalno stanje. Ako govorimo o općoj populaciji njihov zdravstveni status se znatno poboljšao, a ako, pak, govorimo o sportu tu je vidljivo poboljšanje njihovih natjecateljskih rezultata“.

Ovo će biti druga generacija polaznika ovog izvanrednog  Stručnog studija za izobrazbu trenera u Zadru nakon akademske godine 2009./10. koja je tada brojala 78 polaznika. Prije otvaranja službenog Natječaja za upis na studij potrebno je izvršiti predprijave potencijalnih prvostupnika nakon kojih će Športska zajednica Zadarske županije pokrenuti zahtjev za otvaranjem studija. Plan za početak studija je akademska godina 2017./2018, ukoliko se dostigne dovoljna brojka zainteresiranih polaznika. Evo što o svemu kaže i glavni tajnik Športske zajednice Zadarske županije, Željko Birkić:

„Mi smo u suradnji s Kineziološkim fakultetom sveučilišta u Zagrebu pokrenuli upis druge generacije pristupnika na Stručni studij za izobrazbu trenera, dislocirani studij u Zadru. U tijeku je prikupljanje predprijava, pa ćemo vidjeti 15. lipnja hoćemo li iduće akademske godine otvoriti studij u Zadru ili ćemo na to morati pričekati još godinu dana“.

Ono što svakako valja naglasiti je to da će se, bez obzira sakupi li dovoljan broj polaznika da se semestri već iduće godine održavaju u Zadru ili ne, prijemni ispit za iduću akademsku godinu polagati u Zadru početkom srpnja, a upisi će se vršiti na KIF-u u Zagrebu. Pozivaju se svi zainteresirani kandidati da prijave izvrše najkasnije do 10. lipnja 2017. godine. Prijave će se podnositi isključivo online, a Obrazac za predprijavu za Stručni studij za izobrazbu trenera u Zadru dostupan je na sljedećem linku:

Obrazac – Predprijava za Stručni studij za izobrazbu trenera u Zadru – akademska 2017./2018.godina

Dodatne informacije se mogu dobiti na www.kif.hr i  www.szzz.hr, ili na telefone 023/323-230 i 023/321-951.

DOKUMENTI:

Prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera

Letak-SCIT-A5-obostrani-11-2014-