21 lip 2024
Lara Nikpalj položila stručni kineziološki ispit u Splitu za profesora tjelesne i zdravstvene kulture!
Košarka

Lara Nikpalj položila stručni kineziološki ispit u Splitu za profesora tjelesne i zdravstvene kulture!

Lara Nikpalj, igračica Ženskog košarkaškog kluba Zadar, prije nekoliko je dana položila stručni kineziološki ispit u Splitu za profesora tjelesne i zdravstvene kulture. I to samo dvije godine nakon što je na Zagrebačkom Kineziološkom fakultetu postala magistra Kineziologije. Lara je jedna od legendarnih igračica ŽKK Zadar i često smo puta s njom razgovarali isključivo oko košarke. No, ovog puta, na radost svih nas, tema je bila posve drugačija.

 „Za početak htjela bih pozdraviti sve ljude zaslužne za stvaranje sportskog portala u gradu u kojem je sport uvijek nekako tražena tema. Dobro kažete, mislim da je ovo prvi put da ne odgovaram prvenstveno na košarkaška pitanja i s tim ste me vrlo ugodno iznenadili. Da, dobre ste informacije dobili, znači nakon što sam prije dvije godine postala magistra Kineziologije na Zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, evo upravo prije par dana sam položila i stručni ispit za profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Sretna sam što sam na kraju uspjela sve to privesti kraju“.

Vjerujem da nije bilo nimalo lako organizirati se tako da u niti jednom trenutku ne pati ni košarka, ali niti školovanje.

„Naravno da je nekad bilo teško uskladiti se, naći vremena za sebe, za društvo, za zabavu između obaveza na fakultetu i svakodnevnog treniranja i igranja prve lige, ali kad oboje jako voliš onda možeš sve. Mislim da je obrazovanje bitna stavka u životu i mogu reći da mi je svih 5 godina studiranja fakultet bio na prvom mjestu, ali nije ni košarka puno zaostajala. Zaljubljena sam u loptu, u košarku, u ovaj grad koji mislim da na neki način i živi sport i zato sam još sretnija što sam završila upravo ovaj fakultet s kojim sam spremna približiti djeci i odraslima  sport i tjelesnu aktivnost koja je sve više potrebna u svakodnevnim životima“.

Što Lara danas radi?

„Trenutno radim dosta s djecom i uživam u svakom trenutku, a dosta vremena provodim i u fitness centru gdje vodim razne grupne i individualne treninge, ali naravno da se nadam poslu u školi jer je ipak to moje prvo zvanje“.

Ma moramo se dotaknuti i košarke. Sezona je iza vas. Ne sjajna, kao ona prošla, no bilo je tu i dobrih utakmica, pogotovo u prvom dijelu sezone.

„Što se tiče košarke i sezone koja je iza nas mogu reći da je bilo dosta dobrih i loših stvari, imale smo dobrih utakmica, ali nekad smo znale pobijediti same sebe. Mislim da je to bilo za očekivati od ekipe koje je spoj mladosti i iskustva, ali isto tako se nadam da su naše mlade cure uspjele ponešto naučiti od ove sezone, tako smo svi na dobitku“.

Jeli ovo bila tvoja posljednja sezona u plavo-bijelom dresu?

„A na to pitanje zasad još uvijek nemam odgovor. Još ne razmišljam o tome. Udajem ovo ljeto pa sam malo ostavila košarku da miruje “haha”, ali svakako mislim da klub zna kako i što dalje i da će biti još jedna uzbudljiva sezona pred nama“.

Za kraj veliki pozdrav..

„Svim Zadrankama i Zadranima, a posebno onima što prate sport, nadam se da će vas biti što više“.

Lara, redakcija portala Sport023 želi ti puno sreće kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Uz poruku: košarka je zaraza, a ti si kliconoša!

Pa kad već ne razmišljaš o nastavku košarkaške karijere malo razmišljaj o ovome!