16 tra 2024
Zadar i Vir domaćini Aquabike Europskog prvenstva!
Naslovna slider

Zadar i Vir domaćini Aquabike Europskog prvenstva!

Zadar i Vir od petka do nedjelje domaćini su prvog kruga utrke UIM Aquabike Europskog prvenstva, odnosno Jet ski prvenstva. Riječ je o događaju koji kombinira brzinu, vještinu i sirovu energiju u izobilju uz neprestanu akciju, adrenalin i nevjerojatne performanse između umjetnosti i akrobatike. Predsjednik Jet ski saveza Hrvatske, Davor Hundić:

“Ja sam ovdje doveo najbolje vozače iz Europe i Hrvatske. Dali su mi povjerenje, a ja sam im dao riječ da će doći na najljepšu lokaciju gdje su ikad vozili utrke. I mislim da nismo pogriješili. Smatram da bi nas vozača trebalo biti oko 130 što znači da u Zadru u ovim trenucima boravi 500-600 osoba direktno povezanih s ovom utrkom. Vidjet ćemo hoće li utrka dogodine biti još veća reklama sama za sebe”. 

Natjecatelji će nastupiti u kategorijama: Circuit, Offshore, Freestyle & Parallel Slalom. Danas u poslijepodnevnim satima održat će se registracija sudionika kao i tehnički pregledi, sutra od 12 – 15 sati na rasporedu su slobodni treninzi, nakon kojih počinje i samo natjecanje. Ceremonija proglašenja najboljih i dodjela nagrada održat će se u nedjelju 18 sati.

foto:zadar.travel