21 lip 2024
Prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera 2. generacije u petak na Višnjiku
Naslovna slider

Prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera 2. generacije u petak na Višnjiku

Nakon akademske godine 2009./10. u Zadru se ponovno pokreće Stručni studij za izobrazbu trenera. Podsjetimo, prva generacija tada je brojala 78 polaznika. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i ove je godine odredilo upisne kvote, pa je potrebno je izvršiti predprijave potencijalnih prvostupnika prije otvaranja službenog Natječaja za upis prvostupnika na sam studij. Stoga će nakon izvršenih predprijava, Športska zajednica Zadarske županije pokrenuti zahtjev za otvaranjem Stručnog studija za izobrazbu trenera u Zadru.

Plan za početak Studija je akademska godina 2017./2018, ukoliko se dostigne okvirna brojka od minimalno 30-ak prijavljenih, a prezentacija studija održat će se u petak 19. svibnja 2017. godine u Press centru Višnjika u 11 sati.

Naime, Športska zajednica Zadarske županije i Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (www.kif.hr) su organizirali i uspostavili dislocirani, izvanredni Stručni studij za izobrazbu trenera u Zadru. Ugovor o realizaciji programa izvanrednog Stručnog studija za izobrazbu trenera za pristupnike s područja Zadarske županije je potpisan 05. listopada 2009. godine. Prema Ugovoru, nositelj navedenog programa je Studijski centar za izobrazbu trenera pri Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Športska zajednica Zadarske županije je koordinator provedbe Studija.

Stručni studij za izobrazbu trenera traje 6 semestara (tri godine), s mogućnošću upisa daljnjih 4 semestra u Zadru nakon završetka Studija druge generacije pristupnika. Nastava se organizira u trajanju 12 do 15 dana koncentrirane nastave po semestru i provodi se prema važećem nastavnom planu i programu Stručnog studija za izobrazbu trenera (listopad 2007. godine ECTS program). Provedba nastave i ispita se održava u Športskom centru Višnjik u Zadru.

Studijski smjerovi su:

  • Različiti sportovi (atletika, hrvanje, jedrenje, judo, košarka, nogomet, odbojka, plivanje, ronjenje, rukomet, skijanje, sportska gimnastika, stolni tenis, streljaštvo, tenis, vaterpolo i drugi sportovi ovisno o broju zainteresiranih pristupnika);
  • Kondicijska priprema sportaša;
  • Sportska rekreacija;
  • Fitness.

Akademski stupanj koji se stječe završetkom studija je stručni prvostupnik (BACCALAUREUS) – 180 ECTS bodova.

Pozivaju se svi zainteresirani kandidati da prijave izvrše najkasnije do 10. lipnja 2017. godine.

Prijave će se podnositi isključivo online, a O brazac za predprijavu za Stručni studij za izobrazbu trenera u Zadru dostupan je na sljedećem linku:

Obrazac – Predprijava za Stručni studij za izobrazbu trenera u Zadru – akademska 2017./2018.godina

Dodatne informacije se mogu dobiti na www.kif.hr i  www.szzz.hr, ili na telefone 023/323-230 i 023/321-951.

DOKUMENTI:

Prezentacija Stručnog studija za izobrazbu trenera

Letak-SCIT-A5-obostrani-11-2014-