28 svi 2023
Gloria Bojo treća na Susedgrad Sokol pokalu
Borilački

Gloria Bojo treća na Susedgrad Sokol pokalu

Juniori Taekwondo kluba Zadar Gloria Bojo, Karla Klasić i Josip Pastuović nastupili su na „Susedgrad-Sokol pokalu“, turniru   u konkurenciji kadeta, juniora i seniora s ukupno 785 natjecatelja iz 65 ekipa iz šest zemalja.

Natjecanje je organizirano u dvije jakosne skupine u svim kategorijama i dobnim skupinama, za juniore je ovo drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju, pa je koncentracija odličnih juniora bila velika.

Kod članova TK Zadar najuspješnija je bila Gloria Bojo (-68 kg) koja je u četvrtfinalu u borbi za medalju pobijedila Nensi Adili (Spiritus, Zagreb) prekidom kod visokog rezultata 32:11.U polufinalu ju je čekala prva na rang listi i svjetska brončana sa zadnjeg svjetskog prvenstva Kristina Čerina (Banija Pandas-Karlovac) i protiv nje je odradila čvrstu borbu ali je Čerina ipak zasad kvalitetnija, sigurnija, te je odnijela pobjedu (5:24) . Gloria je tako osvojila brončanu medalju i jedan bod za kriterijsku rang listu juniorki.

Karla Klasić (- 55 kg) je imala prvu borbu protiv prve na ranglisti Petre Miškulin u kojoj je radila čvrsto ali i dosta grešaka koje su išle u bodovima na stranu protivnice te je izgubila 9:19, a Miškulin je na kraju osvojila turnir. Nastupio je još i junior Josip Pastuović (-73 kg) protiv drugoplasiranog na ranglisti Ante Stankovića (Kondor-Zagreb) te izgubio 8:28.