21 lip 2024
Dario Petrić: Želim što duže zadržati svoj niz neporaženosti
Borilački

Dario Petrić: Želim što duže zadržati svoj niz neporaženosti

Do uspjeha svoje kratke karijere stigao je na nedavno završenom državnom prvenstvu u boksu za Mlađe seniore u Koprivnici, predstavnik BK Zadar, Dario Petrić. Do naslova najboljeg u kategoriji do 75 kilograma Petrić je stogao nakon što je u finalu bio bolji od klupskog kolege, Đena Skroče.

Kako mu je uopće bilo boksati protiv njega.

„Ne samo da mi je klupski kolega nego i rođak, hahaha. U početku sam mislio da će mi biti teško ali poslije i nije bilo baš. Više mi je to bio kao neki prijateljski sparing iako je bilo zanimljivo. Sretan sam jako, ovo mi je ipak do sada najveći uspjeh i nastojat ću u budućnosti biti još bolji“.

Na državnim prvenstvima ima dvije bronce do sada i to u konkurenciji mlađih kadeta i juniora. Osvojio je i turnire u Slovačkoj i Crnoj Gori te Otvoreno prvenstvo Zagreba dok je na europskom prvenstvu stekao dragocjeno iskustvo.

„Prije boksa sam trenirao rukomet četiri godine ali me otac uvijek nešto učio o boksu pa me to i privlačilo. Kada sam se ozbiljno uhvatio boksa, shvatio sam da je to ono s čim se želim baviti. Otkako sam mu maksimalno posvećen došli su i pravi rezultati. Već jedanaest mečeva ne znam za poraz i želim nastaviti taj niz. Svi ovi turniri što ste spomenuli bili su mi velika škola i iz svakog od njih izvukao sam pravu pouku“.

Nešto o treneru Draganu Vidaiću.

„On je u velikoj mjeri zaslužan za sve moje rezultate i za to što sam u boksu a ne negdje drugdje. Puno mi pomaže svojim savjetima, sve što mi pokaže nastojim pretočiti u treningu. Kao drugi otac mi je, hvala mu na svemu“.

Najveća želja.

„Stvarno želim postići nešto veliko u boksu. Idem korak po korak, prvo ovdje na domaćoj sceni plan je biti što bolji i onda kasnije isto to ponoviti i na međunarodnoj sceni. Čvrsto sam na zemlji, nema žurbe“.