31 svi 2023
Marcela Marić: Veselim se nastupima s najboljim svjetskim skakačicama
Naslovna slider

Marcela Marić: Veselim se nastupima s najboljim svjetskim skakačicama

Saznat ćemo što se trenutačno događa sa zadarskom olimpijkom i prvom Hrvaticom koja je nastupila na Olimpijskim igrama u skokovima u vodu, Marcelom Marić. Marić je prošlog ljeta u Riju na smotri najboljih osvojila 25. mjesto u skokovima  s daske od tri metra. Svega dvadesetak bodova dijelilo ju je do plasmana u polufinale. Marcela se drugu godinu nalazi na studiju psihologije u Miamiju gdje uz sveučilišne obveze uspješno odrađuje i one sportske.

„Moram biti zadovoljna, na oba polja mi ide dobro. Odradila sam sva koledž natjecanja i sada se spremam za one puno veće izazove a to su europsko i svjetsko prvenstvo ovog ljeta. Dosta sam napredovala i to je ono što me čini posebno sretnom“.

Kakva su očekivanja na tim natjecanjima.

„Na EP-u koje će biti održano u ukrajinskom Kijevu očekujem da se plasiram u finala kako u skokovima s daske od 1 tako i 3 metra.To su moje želje i vjerujem da ću ih realizirati. Što se tiče SP-a koje će biti u Budimpešti u srpnju tu bi se zadovoljila s polufinalom na 3 metra dok od nastupa s daske od 1 metra nemam nekih velikih očekivanja. Jasno, ja ću dati sve od sebe, obično kad se najmanje nadate to ispadne najbolje. Vidjet ćemo“.

Kada Marcelu možemo očekivati u rodnom Zadru.

„Evo, sada su mi po prvi puta bili roditelji nekoliko dana u posjeti. Zadar. Uh, htjela sam ja s njima nazad, haha. Na jedan dan doći ću 9. srpnja tada mi je mami rođendan a onda se vraćam na gotovo mjesec dana krajem srpnja, po završetku svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Jedva čekam“.

Ne sumnjamo da će Marcela dati sve od sebe kao i uvijek do sada te da ni pravi rezultat neće izostati.  Sretno Marcela, najprije u Kijevu a potom i u Budimpešti. Portal Sport 023 s velikim nestrpljenjem očekuje tvoje nove nastupe.

Foto: Fabio Šimićev