29 ožu 2024
Četiri zlata, dva srebra i tri bronce Zadrana na PH-e u boksu
Borilački

Četiri zlata, dva srebra i tri bronce Zadrana na PH-e u boksu

Nakon četiri dana održavanja finalnim mečevima u Koprivnici je završilo Pojedinačno prvenstvo u boksu za žene te mlađe seniorsko u konkurenciji muškaraca.

Na natjecanju su nastupili i predstavnici tri zadarska kluba, BK Zadar, BK Bandits te BK Diabolik. Ukupno su Zadrani osvojili 9 medalja, od toga tu se 4 zlatna odličja, 2 srebrna i 3 brončana.

Do najsjajnijih su stigli Dario Petrić (BK Zadar) u kategoriji do 75 kilograma, najbolji je bio i Josip Biletić koji sada nastupa za Sesvete te dvije cure, iz BK Diabolika (Lucia Brkljača) u 69 kg te Antonija Pavić (BK Zadar) u 64 kilograma.

Trener BK Zadar, Dragan Vidaić.

„Ovo je za nas bilo jedno predivno natjecanje. Pokazali su dečki koliko mogu i koliko vrijede. Sada je na njima da nastave s još jačim trenizima jer imaju još dosta prostora za napredak“.

Do srebra su stigli Jere Perić 81 kg (BK Bandits) i Đeno Skroče 75 kg (BK Zadar).

Trener BK Bandits, Antonio Zubčić.

„S obzirom na uvjete u kojima radimo ovo graniči s nemogućim. Jedino što mogu je čestitati svojim dečkima na svemu napravljenom, puno truda i znoja su oni unijeli u ove medalje“.

Bronce su osvojili Nikoleto Grdović (BK Zadar) 69 kg, Martin Grgec 69 kg (BK Bandits) i Karla Tadić (BK Diabolik).

Trener BK Diabolik, Niko Marketin.

„Ovo je prva ženska zlatna medalja za naš klub i ponosni smo na tu činjenicu. Od Lucije smo i očekivali zlato jer je predominantna dok je Karla tek u ranoj fazi karijere i ovo odličje će joj puno značiti za dalje“.

Što drugo, čestitke curama i dečkima te njihovim trenerima na izvrsnim ostvarenjima. Nadamo se da su ovi njihovi rezultati samo jedna stepenica prema još većim postignućima.