08 lip 2023
Pudar: Očekujem od Grada da stane iza kluba da dogodine napadnemo Drugu ligu!
Naslovna slider

Pudar: Očekujem od Grada da stane iza kluba da dogodine napadnemo Drugu ligu!

Nogometaši Zadra jučer su konačno prekinuli niz od sedam utakmica bez pobjede u natjecanju Treće HNL Jug. Na Stanovima je u 31. kolu gostovao dubrovački GOŠK, a nakon velike borbe domaćin je slavio s 2:1. Tri boda, nakon gotovo mjesec i pol dana posta, sigurno su razveselila igrače Zadra pogotovo što su do njih došli posve zasluženo. No, u poziciji kada je do kraja prvenstva ostalo za odigrati još samo tri kola, a Zadar na ljestvici ne može puno napredovati, to baš i ne znači previše. Jer, kako je već nebrojeno puta ponovio i sam trener Zadra Ivan Pudar, ova sezona je priprema za sljedeću u kojoj se napada prvo mjesto i povratak u Drugu ligu:

„Nema se tu što sad puno pametovati. Ono što treba reći je da smo odigrali čvrstu utakmicu protiv protivnika koji ima i glavu i rep i koji zna igrati sa loptom u prostoru. Ali još ću jednom ponoviti, cilj je poznat. Napraviti selekciju za iduću sezonu, očekujemo od Grada da stane iza kluba i da dogodine napadnemo Drugu ligu“.

Ono što je jučer najviše upalo u oko bio je sastav s kojim je Pudar otvorio jučerašnju utakmicu. Na klupi su ostali iskusni igrači poput Gluića, Terkeša, Tokića i Blaževića, a u vatru je gurnuo puno mladih igrača.

„Oni su sami sebe stavili na klupu. Ali o tome ne bih sada. Ima tu nekih privatnih stvari, ima tu ozljeda i svega drugoga, no reći ću kako momčad čini i klupa, a ne samo prvih jedanaest. Sad kad pogledam sastav tu su bila dva starija, četiri juniora i pet mladih igrača. Znači, treba vaditi sva raspoloživa sredstva za dobiti utakmicu. Iskrvariti na terenu“.

Valja napomenuti kako Pudar na treningu ima igrače poput Jure Jerbića i Marija Jurjevića koji se nakon kratke epizode u nižoj njemačkoj ligi vratio na Stanove. Treninzima prisustvuju još i Muić, Marić te Verunica, ali je problem što nijedan od njih ne može biti registriran za Zadar jer su već igrali za neke klubove u prvom dijelu sezone. Pudar je zato, da svi oni koji žele vidjeti kako bi Zadar izgledao s njima u momčadi, organizirao prijateljski ogled protiv jednog županijskog prvoligaša koji je na rasporedu u srijedu u 17 na Stanovima.

„Stjecajem okolnosti nemamo kvalitetu kakvu bi željeli. Ali dolaskom nove Uprave i mene kao trenera, očekuje se jedan pomak, odnosno da se „prelista“ što je dobro, a što ne i da se krene dalje. Vidjet ćete na toj utakmici te igrače što treniraju s nama i razliku u igri naspram ovog što gledate u posljednje vrijeme. Vidjet ćete koliko je tu veća ozbiljnost. Ne kažem da je realno da Jerbić iduće sezone igra Treću ligu. No, nije realno niti da ja, nakon što sam napravio neke povijene uspjehe s Hajdukom, sad vodim Zadar u ovom rangu natjecanja. Tko zna što budućnost nosi“, zaključio je Pudar.