21 lip 2024
R. Grdović: Maribor je bio sjajna priča, futsal u Hrvatskoj je odličan s obzirom koliko se u njega ulaže
Futsal

R. Grdović: Maribor je bio sjajna priča, futsal u Hrvatskoj je odličan s obzirom koliko se u njega ulaže

Jedan od najboljih hrvatskih igrača u malom nogometu svih vremena definitivno je i naš Sukošanac, Robert Grdović.  Uspješnu igračku karijeru zamijenio je onom trenerskom od 2011. godine. Nakon rada u Nacionalu ovu godinu odradio je u slovenskom Proen Mariboru.

„Sezona je bila više nego uspješna, osvojili smo dva trofeja, kup i prvenstvo što je bilo jako nezahvalno s obzirom da smo spomenuti branili a svi znamo da je obraniti teže nego osvojiti. Bilo je jako naporno s obzirom da sam ja uz svoje obaveze na poslu u Zagrebu svaki tjedan putovao 4 puta na utakmice i treninge u Maribor. Ističem kako smo u cijeloj sezoni u prvenstvu i kupu ukupno 35 utakmice izgubili samo jedanput i to u play offu znači, regularni dio sezone sve pobjede i jedna nerješena“.

Maribor je izvrsno odradio Ligu prvaka.

„To je posebna priča, uistinu sam ponosan na naš uspjeh u ligi prvaka gdje smo došli do top 16 te u zadnjoj utakmici koja je odlučivala za odlazak na final 4 bili u igri do zadnje minute te na kraju izgubili od aktualnog prvaka Europe Inter movistar sa Richardinhom na čelu. Posebno je priznanje je kad ti njihov trener kaže da smo ih držali do zadnje minute da se znoje jer je njima osim prolaska na final 4 sve drugo neuspjeh. Naglasio bih atmosferu koja je bila sjajna jer dvorana Tabor je bila puna oko 3500 ljudi. To je naš najvćei dobitak definitivno“.

Oni koji su ipak iznijeli glavni teret su igrači, njima ide posebna zahvala.

„Apsolutno se slažem, svi su oni mahom reprezentativci Slovenije, golman Damir Puškar igrači Alen Fetić, Denis Totošković, Matej Fideršek, Žiga Čeh, Nikola Jandrić te Nermin Hasanbegović. I Uprava je odradila lavovski dio posla, tijekom cijele sezone svi smo disali kao jedan i pravi rezultat nije mogao izostati. Nažalost, zbog financija igrači kao i ja nisu profesionalci već amateri tako da ova postignuća imaju veći težinu. Svima, kapa do poda“.

Ostaje li Robert i dalje u Mariboru.

„Trenutno čekam da se vidi s upravom da li mogu ispuniti moja očekivanja za sljedeću sezonu a to su zadržavanje postojećeg kostura ekipe te dovođenje 2-3 kvalitetna  pojačanja jer su moje ambicije pokušati napraviti korak više u Europi. Moji planovi su sigurno neki profesionalni angažman kao trener futsala u nekoj ambicioznoj sredini jer oduvijek kad sam igrao i sada kad sam trener sam se borio za najviše domete u ovom sportu“.

Pričati s Grdovićem a ne dotaknuti se hrvatskog futsala, nemoguće je.

„Stanje kod nas u futsalu ide nabolje u pogledu rada po klubovima, kvalitete igrača. Međutim po ulaganjima u futsal zaostajemo tako da naši rezultati su super koliko se ulaže“.