21 lip 2024
Invazija mališana na Višnjik na 16. Olimpijadi dječjih vrtića
Naslovna slider

Invazija mališana na Višnjik na 16. Olimpijadi dječjih vrtića

Ukupno 480 dječaka i djevojčica iz 14 vrtića s područja grada Zadra i Zadarske županije okupirali su jutros vanjske terene Športskog Centra Višnjik. Upravo je našim “malim olimpijcima pripala čast da budu prvi koji će u onom natjecateljskom dijelu imati priliku iskušati sve obnovljene sadržaje ŠC Višnjik. I to na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, manifestaciji koju je još 2002. pokrenuo Hrvatski olimpijski odbor, a koja diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana u gotovo 50 gradova i općina. Tajnik Sportske zajednice Zadarske županije, Željko Birkić:

„U samom protokolu otvaranja praktički su preslikane kompletne olimpijske igre, odnosno ceremonijal paljenja olimpijskog plamena, podizanje olimpijske zastave da djeca dožive olimpijske igre na način na koji se one zaista provode. Uz slogan „I ja ću biti olimpijac“ mi kažemo da sve ono što se nauči u djetinjstvu se ne zaboravlja“.

Program otvorenja atletskog stadiona nastavit će se danas u 16 sati kada će se našim sugrađanima u sklopu 1. Festivala sporta i rekreacije predstaviti preko 70 udruga i klubova koji će prezentirati svoje sportske aktivnosti. Više o ovom festivalu rekao nam je tajnik Sportske zajednice Grada Zadra, Josip Miočić:

„Program se sastoji od nekoliko aktivnosti. Prva je da sve sportske Udruge sukladno rasporedu koriste sportske terene. Druga aktivnost je u subotu ujutro kada će se održati Županijsko prvenstvo osnovnih škola za pete i šeste razrede, te u popodnevnim satima i Prvenstvo Dalmacije za limače i limačice u atletici. To su samo neke od aktivnosti da sad ne idemo u detalje“.

Festival sporta i rekreacije na obnovljenim stazama i igralištima Sportskog Centra Višnjik danas završava u 22 sata, a nastavit će se sutra s početkom u 10 sati ujutro.