21 lip 2024
I. Blažević: Presretna sam zbog poziva u reprezentaciju
Košarka

I. Blažević: Presretna sam zbog poziva u reprezentaciju

U rodnom gradu na odmoru nalazi se zadarska košarkašica Ivana Blažević. Iza nje je odrađena sezona u Italiji, u tamošnjem drugoligašu Palermu sa Sicilije.

Koliko je zadovoljna odrađenom sezonom.

“Gledajući u globalu, sezona je bila jako uspješna iako sam ja mišljenja da uvijek može bolje. Četiri boda su nam nedostajala da se plasiramo u play off. Zbog toga ostaje žal jer stvarno mislim da smo to mogli i realizirati”.

Sicilija, je li se tamo dobro snašla.

“Ha, ha, izvrsno. Svi su me odmah prihvatili, družila sam se sa svima i izvan parketa, bili smo odlična ekipa. Sicilija mi je predivna i posebno sam sretna što sam naučila i talijanski jezik”.

Ostaje li onda i dalje tamo.

“Klub me odmah po završetku sezone kontaktirao. Žele da ostanem još ali rekla sam da ću malo razmisliti. Odigrala sam dobru sezonu, sada razmatram još neke ponude tako da ću se vrlo brzo i odlučiti. Međutim, nije nemoguće da Palermo i iduće godine bude moj klub”.

Dobre igre nisu prošle nezapaženo. Stigao je i poziv od nove izbornice Anđe Jelavić na okupljanje.

“Presretna sam, svakom igraču je uvijek san igrati za odabranu vrstu pa tako i meni. Sve ću dati da na ovim pripremama budem prava. Prvi put sam među seniorkama i na meni je sada da pokažem da tu i pripadam”.

I za kraj smo ju pitali prati li igre i matičnog ŽKK Zadar.

“Uvijek, mogu im samo čestitati na svemu ostvarenom. Nije im lako, imaju jako puno problema ali jači su od svega. Kapa do poda na tome svima u klubu”.