09 pro 2023
Šime Ivković, trener NK Škabrnja: “Ljubav prema klubu i glad za uspjehom naša su dobitna kombinacija”
Naslovna slider

Šime Ivković, trener NK Škabrnja: “Ljubav prema klubu i glad za uspjehom naša su dobitna kombinacija”

Klub koji ove godine igra dopadljiv i učinkovit nogomet NK Škabrnja nadomak je velikog slavlja. Malo je ostalo do kraja natjecanja u Prvoj županijskoj ligi. Oni su vodeća momčad a po svemu sudeći bit će i novi prvaci.

Onaj kome pripadaju velik zasluge za to je trener, Šime Ivković kojeg je ugostio i naš portal. Prije svega, čestitke na do sad ostvarenom uspjehu s klubom. Hoćete li nam otkriti u čemu je tajna vašeg uspjeha ove sezone?

„Uspjeh nije došao preko noći, on se gradi već nekoliko sezona u kojima smo dva puta bili viceprvaci. Svake godine smo se kvalitetno pojačavali te osim igračkih tražili i ljudske osobine. Velika je ljubavi prema klubu i glad za uspjehom koju gradimo unutar svlačionice. Naravno ništa bez krvavog rada“.

Smatrate li da će se uspjeh nastaviti i u budućim utakmicama lige i kupa? Očekujete li već sad ulazak Škabrnje u viši rang?

„Svaka utakmica je nova priča. Trenutni rezultat i igra daju nam za pravo da osvojimo prvenstvo i napadnemo finale kupa kao favorit. Ekipa je takva da nikad ne kalkulira, naravno da nekad ne ide kako očekujemo. Ulazak u veći rang ovisi o puno faktora o kojim sam ne mogu pričati. Na terenu ćemo dati sve od sebe“.

Postoje li ambicije za 3 HNL JUG?

„Uprava je ta bez koje ni jedan klub ne može funkcionirati. Ja imam svoje mišljenje o tome ali opet kažem naše je da pobijedimo ako možemo svakoga, kasnije što bude, bude“.

Sprema li se kakvo slavlje ukoliko osvojite 3 boda u 3 utakmice, ili ste još na oprezu?

„Naravno da je situacija trenutno prilično komotna, ali ne smijemo se nikad opustiti, posebno iz razloga što su se pratitelji digli u drugom djelu sezone. Mi ovisimo samo o sebi i to ćemo napraviti. Ekipa je strašno motivirana na uspjeh i hvala im zbog toga. O proslavi ćete pisati kasnije, a ovi dečki hvala Bogu su vesela ekipa“.