28 svi 2023
Bronca Ante Mrvičića u sastavu Hrvatske muške karate reprezentacije u borbama na EP-u u Turskoj
Borilački

Bronca Ante Mrvičića u sastavu Hrvatske muške karate reprezentacije u borbama na EP-u u Turskoj

Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Enes Garibović, braća Anđelo i Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković, Alan Šurbek te dečko iz Biograda, Ante Mrvičić) osvojila je ekipnu brončanu medalju na netom završenom EP-u  Turskoj.

Veliki uspjeh prokomentirao je Ante Mrvičić.

„Ponosan sam na sebe i na svoju ekipu, jer smo dosta radili za ovaj rezultat zajedno s izbornikom i predsjednikom Saveza te stručnim stožerom HKS-a. Poslije dobro odrađenih priprema kako na psihološkom tako i u tehničko-taktičkom smislu po mom mišljenu odradili smo prvenstvo dobro iako uvijek može bolje.  Siguran sam da bi u finalu Turcima pružili bolji otpor od Francuza ali to je sport.

Vjeruje Ante da je ispred naših momaka još dosta uspješnih natjecanja.

„Ponosno mogu reći da smo reprezentacija za duge staze, trebamo dosta raditi i biti dosta pametni i umjereni, te nam duh mora biti kakav je bio i sada. Svi smo složni kao jedan, nema nikakvih ljubomornih ni bilo kakvih drugih antagonizama tako da smo pravi tim“.

Sreću nije skrivao ni Antin otac i trener Svemir.

„Ante je ispunio sva moja očekivanja poslije dugogodišnjeg bavljenja karate sportom od svoje 4. god. Još jednom čestitam njemu i čitavoj ekipi zajedno s izbornikom i stručnim stožerom na izuzetno velikom i hvale vrijednom rezultatu. Svima nam je ovo veliki poticaj za dalje i pokazatelj da smo na pravom putu“.