22 ruj 2023
Štafetno srebro najmlađih plivačica PK Zadar
Naslovna slider

Štafetno srebro najmlađih plivačica PK Zadar

PK  Grdelin Split bio je organizator 14. međunarodnog plivačkog natjecanja GRDELINI SV. DUJE na 25 m bazenu na Poljudu u Splitu. Natjecalo se ukupno 16 klubova iz Hrvatske i BIH u konkurenciji od ukupno 370 plivača natjecanja za najmlađe plivačice i plivače.

Za PK Zadar natjecalo se ukupno 36 plivačica i plivača što je nakon domaćina, druga najbrojnija skupina na ovom natjecanju. Najuspješnije su bile plivačice C kategorije koje su nastupom na 4x25m slobodno osvojile srebrnu medalju! Ana Knežević, Katarina Kozulić, Nera Jurjević i Lara Katačić, sa rezultatom 1:18.63. U malo drukčijoj postavi (A.Knežević, K.Kozulić, Mia Šarić i L.Katačić) u štafeti 4x25m mješovito cure su bile 4.

Najuspješniji plivači „Zadra“ bili su Erik Perović (kategorija A) i Lovre Dellavia (kat. B), njih dvoje su svojim nastupima ulazili u najboljih 10. Erik Perović (6.na 50m delfin 37.85, 7.na 50m prsno,9.na 50m slobodno) , Lovre Dellavia (5. na 50m prsno 46.61, 6. na 50m delfin, 7. na 50m leđno). Kod plivača u prvih 10 još su se plasirali i Adrian Šaponja i David Radeka a kod cura najbolja je bila Lucija Klasić (4.na 50m delfin 36.78, 9.na 50m leđno) a u najbržih 10 ušla je i Ivana Kovačević. Muška štafeta 4x50m slobodno bila je 5.

Sve plivačice i plivači iz kluba učesnici ovog natjecanja pokazali su odlične nastupe, treneri su posebice zadovoljni ekipom iz kategorije C koja je nastupila u utrkama 25m, većina po prvi puta van Zadra. Ekipa koja je sudjelovala na natjecanju,osim spomenutih:Luka Barešić, Antonio Kovačević, Luka Gabriel Ninčević, Petar Jukić, Šimun Juričević, David Štulina , Vito Čupić, Anđelo Kovačević, Lorenzo Kuštera, Marko Smojver, Mate Smojver, Dominik Kovačević, Dina Volarević, Klara Kovačević, Korina Miletić, Loris Lapčić, Mara Šestan, Marcela Lovrović, Maria Milin, Luna Brkljača, Sara Pelaić, Zara Medanić, Andrea Uhoda i Nora Stipanov.

Treneri koji su pratili natjecatelje: Danijela Kurtin, prof., Ivan Karavida, prof., Maja Štrbac, Željko Olujić, bacc., Josipa Nekić, prof.