28 ruj 2023
Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar zlatna u Gackoj!
Borilački

Ariana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar zlatna u Gackoj!

Na međunarodnom 16. „Gacka Open“ taekwondo turniru za mlađe kadete i kadete, održanom u Otočcu u organizaciji Taekwondo kluba Otočac, nastupilo je 360 natjecatelja iz 60 kluba iz Hrvatske, Slovenije i BiH među kojima i devet natjecatelja Taekwondo klub Zadar predstavljalo je 9 kadeta . Za kadete i kadetkinje ovo je bio drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju, pa je natjecanje dobilo najvišu razinu kvalitete nastupom najboljih kadeta.

I ovaj put najbolja je bila Ariana Oreč u kategoriji do 51 kilograma, koja je u pobjedama u četiri borbe osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Pobijedila je redom u prvom kolu Lauru Nekić  (Senj) prekidom kod rezultata 8:2, u drugom kolu Niku Aćimović Pintarić (Čigra) prekidom kod rezultata 17:0, u polufinalu joj Tina Kušar (Marjan) nije izašla i i finalu protiv već poznate Klare Kovač (Marjan) izborila je prvo mjesto s rezultatom 8:6. Više od medalje vrijede novih 7 bodova , pa sada ima nedodirljivih,maksimalnih 14 bodova i prvo mjesto na rang listi za izbor u kadetsku reprezentaciju. Arianu sada očekuju i treći izborni turnir koji joj ništa ne može poremetiti, ali je izuzeto važan jer je to Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića i to u organizaciji TK Zadar, a ne treba niti napominjati koliko bi joj pred domaćom publikom bilo važno napraviti dobar rezultat.

Blizu medalji bio je i Frane Pavić u kategoriji do 45 kilograma, koji je u prvoj odličnoj borbi  u zadnjim sekundama pobijedio Antu Kovača (Marjan) 17:14, a u borbi za medalju isto tako u zadnjim sekundama izgubio 12:13 od Hrvoja Pažanina (Forteca) i ostao na 3 boda na rang listi za reprezentaciju.

Slično je prošla i Teut Uskok u kategoriji 55 kilograma koja je u prvom kolu odradila odličnu borbu protiv Nore Miškulin (Dubrava) pobjedom 27:8, ali u borbi za medalju nije bila uspješna i izgubila je od Matee Zeljko (Jastreb), dok je u istoj kategoriji Nora Milolović izgubila u prvom kolu.

Od ostalih koji su su nastupili recimo kako je Karlo Uskok u kategoriji do 33 kilograma izgubio u borbi za medalju, Ani Matijašević  u kategoriji do 37 kilograma prvu je borbu je izgubila na zlatni bod, Stela Vozila u kategoriji do 47 kilogarama izgubila je u prvom kolu, a u borbu za medalju poražena je i Megi Lerga koja je tako ostala na 3 osvojena boda na rang listi.

Od Mlađih kadeta ovaj put jedino je nastupila Rea Marcelić u kategoriji do 30 kilograma koja je unatoč dobroj borbi ostala bez medalje.

Čestitke svim našim mladima borcima!