10 lip 2023
Naslovna slider

Sinjanke umjesto u Zadar produžile na Alku u Vukovar!

Utakmica 11. kola Druge HŽNL u kojoj su igračice ŽNK Donata trebale na svom terenu ugostiti protivnice iz ŽNK Glavice nije odigrana iz potpuno bizarnog razloga. Naime, Sinjanke su umjesto u Zadar otišle u Vukovar, i to na Alku koja se ove godine u čast grada heroja održava u Vukovaru. Iako su iz zadarskog kluba sve pripreme za utakmicu obavili na vrijeme, što podrazumijeva kako su o terminu odigravanja utakmice na vrijeme obavijestili i povjerenika natjecanja i Upravu ŽNK Glavice, na njihov dopis iz sinjskog se kluba nitko nije udostojio odgovoriti. Tek nakon nekoliko ponovljenih telefonskih poziva trenera Donata Dragana Buterina, član Uprave ŽNK Glavice Ante Milanović ponudio je objašnjenje zašto se njegove igračice nisu pojavile na terenu. Razlog i više nego nevjerojatan.
“Sve igračice otišle su u Vukovar na Alku”, kaže Buterin.
“Nažalost, dvoboj se nije odigrao i mi smo se među sobom podijeli i odigrali jednu trening utakmicu. Po meni ovo je sve pomalo i neozbiljno jer ovo je redovno kolo i mora postojati jako dobar razlog njegovog neodigravanja”.
Zadranke su ovu utakmicu tako pobijedile za zelenim stolom s 3:0, no trenera Buterina to nimalo nije razveselilo.
“Za ove djevojke utakmica je šlag na torti. Fešta nakon napornih treninga i odricanja kroz tjedan. Žao mi je što je ovako ispalo. Vjerujte mi, bilo mi draže i da smo izgubili nego što se utakmica nije odigrala”.
Nakon svega logično je zapitati se kakvog, i ima li uopće smisla igrati u ovakvoj ligi gdje se umjesto odlaska na utakmicu jednostavno odluči otići na neki drugi, “važniji” događaj. Jasno je kako je Alka svim Sinjanima nešto posebno, no isto tako, iz poštovanja prema protivniku, red bi bio od domaćina tražiti odgodu utakmice ili barem poslati obavijest da se susret neće odigrati. U ženskom nogometu postoje dvije Druge lige raspoređene po zemljopisnom položaju. Jasno je kako bi njihovo ujedinjenje klubovima bio dodatan financijski udar na ionako mršav proračun. No, zbog situacija poput ovih ljudi iz HNS-a, koji kroje sudbinu ženskog nogometa u hrvatskoj, morat će sjesti za stol i dobro razmisliti u kom pravcu krenuti. Jedinstvena Druga liga, uz pomoć Saveza klubovima, čini se kao spasonosno riješenje za klubove koji imaju i želje i volje i kadra za nešto više.
BUTERIN TONSKI ZAPIS