29 ožu 2024
Filip Šestan: Srbija je favorit a mi ćemo kroz dodatne kvalifikacije tražiti odlazak na SP-o
Naslovna slider

Filip Šestan: Srbija je favorit a mi ćemo kroz dodatne kvalifikacije tražiti odlazak na SP-o

Bez obzira o kojem se sportu radilo svoje predstavnike u reprezentaciji uvijek ima i Zadar. Tako se na pripremama seniorske odbojkaške reprezentacije nalazi naš sugrađanin, Filip Šestan.

„Okupili smo se u kampu u Mariboru koji je naša baza već zadnjih nekoliko godina. Tu se odlično osjećamo, imamo sve što nam treba te smo tako i nastavili tradiciju boravka u Sloveniji“.

Razlog okupljanja je kvalifikacijski turnir za SP-o koji će biti održan u Zagrebu.

„Ovaj put su pripreme kraće nego inače, do 24. svibnja će trajati a onda počinje turnir. U skupini smo sa Srbijom, Bjelorusijom, Danskom, Norveškom i Švicarskom. Prvi u skupini prolazi direktno na svjetsko prvenstvo a drugi ide u dodatne kvalifikacije. Srbija je tu veliki favorit za prvo mjesto a mi ćemo vjerojatno tražiti prolaz kroz drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. Sigurno je i dobra stvar što je turnir u Zagrebu pa će nam domaći teren sigurno biti od koristi“.

Dosta je i novina u samom savezu pa tako i u reprezentaciji.

„ Od ove godine je i novi stručni stožer, na čelu s izbornikom Ivanom Rančićem, koji je trener Mladosti Ribola Kaštela. Dosta smo mlada ekipa, ima tu nekih imena koja su se prvi put našla na popisu ali sigurno da to ne umanjuje kvalitetu rostera. Što se mene tiče, mislim da mi je ovo već 4.godina u seniorskoj reprezentaciji, sigurno da je to velika čast, kako samo igranje za najbolju vrstu tako i igranje protiv nekih velikih odbojkaških nacija i imena u svjetskoj odbojci“.

Iza Filipa je sezona igranja u Italiji.

„ Prošle godine sam igrao u Padovi u Prvoj talijanskoj ligi, a za sljedeću godinu su opcije još otvorene, možda ostanem a možda i promijenim klub.  Sada samo se želim maksimalno posvetiti nastupima za najdraži dres“.

Pitali smo ga je li pratio igre i svog matičnog kluba, Zadra.

„Zadar ove godine nisam pogledao uživo, jer im je sezona završila otprilike paralelno s mojom ali uvijek popratim rezultate i događanja preko društvenih mreža i preko bivših suigrača s kojima sam stalno u kontaktu, tako da sam više manje upućen u sva događanja tijekom sezone“.