28 ruj 2023
Stipe Žunić: Moram se ustaliti na daljinama iznad 21 metra, to mogu i hoću
Naslovna slider

Stipe Žunić: Moram se ustaliti na daljinama iznad 21 metra, to mogu i hoću

Kratko je do rodnog Zadra navratio olimpijac u bacanju kugle, Stipe Žunić. Zatekli smo ga i pitali da se malo prisjeti Splita i nastupa na Uskršnjem natjecanju gdje je bacio najbolji rezultat karijere hicem od 21.45.

“Sama činjenica da je to trenutačno prvi rezultat u Europi, četvrti u svijetu i hrvatski rekord prebačen za više od pola metra, sve govori. To je rezultatski ogroman iskorak za mene. Bacio sam u Splitu četiri hica dalje od 21 metra. Na tim daljinama se trebam ustaliti i onda je to, to”.

Motiv je uvijek prisutan, svjestan je Stipe koliko može još napredovati.

“Ja uvijek treniram da budem najbolji, sad ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. Želim nastupati na najjačim mitinzima i pokazati koliko vrijedim. Sada treniram u Splitu, iz tih uvjeta izvlačim najbolje što mogu i to za sada se pokazalo dobrim”.

Sljedeći nastup.

“Agramov miting u Zagrebu koji je sutra. Želim prebaciti opet 21 metar. To je ono čemu težim i bit ću ustrajan na tom putu”.

Kulminacija svega bit će ovog ljeta, Svjetsko prvenstvo je u Londonu.

“Veselim se tome, i jedva čekam tamo nastupiti. Svi najbolji bacači su u formi i dolaze. Kao i uvijek, ja idem na medalju, dobro ću se pripremiti i dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat. To će za mene biti prvo svjetsko seniorsko prvenstvo. Poseban doživljaj i jedno novo iskustvo. Jedva čekam”.