28 svi 2023
Iva Borović povela Medveščak do četvrtog uzastopnog naslova prvakinja Hrvatske
Košarka

Iva Borović povela Medveščak do četvrtog uzastopnog naslova prvakinja Hrvatske

Iva Borović, Zadranka sa zagrebačkom adresom, bila je jedna od najzaslužnijih što je njen Medveščak došao do nove titule državnih košarkaških prvakinja. Zagrepčankama je ovo četvrti naslov najboljih u državi u nizu, a do ovosezonskog su došle neokrznute preko gradskog suparnika Trešnjevke u tri utakmice finalne serije.

„Sezonu smo zaokružili na najljepši mogući način. Osvojili smo četvrtu uzastopnu titulu prvakinja Hrvatske. Ovo je ujedno i treća sezona zaredom u kojoj osvajamo dvostruku krunu. Uz prvenstvo i Kup Ružice Meglaj-Rimac. Možemo reći da smo kroz cijelu ligu uistinu dominirali i ostvarivali uvjerljive pobjede protiv naših protivnica. Doživjeli smo taj jedan poraz od Raguse u Dubrovniku ali to nas nije nimalo obeshrabrilo. Nastavile smo dalje sa dobrim igrama što smo zaokružili u prvenstvu“.

Medveščak je u finalu s 3:0 pobijedio Trešnjevku, no ove sezone put do naslova prvakinja nije bio nimalo lagan.

„Pa tako je. Trešnjevka nam je stvarno pružila jedan dobar otpor. No, prošle godine kad smo u finalu pobijedili Zadar ja sam u šali rekla kako sam podignula pehar na „krivoj“ strani, haha. Zadar nam je tada pružio malo lošiji otpor tada, ali svakako da četriri puta biti prvak Hrvatske je nešto uistinu veliko. Mislim da je to pošlo za rukom još samo Gospiću u ono vrijeme“.

Iva je ove sezone odigrala uistinu vrhunsku sezonu. Šut za tri poena služio ju je sjajno, a bila je i na prosjeku od 19 poena po utakmici.

„Ha,ha..da, to mi je bilo najvažnije. Taj šut za tri. Najviše volim potegnuti iza te linije i zaista sam sretna kad me krene“.

Za one koji ne znaju, Iva je i na ostalim poljima jako aktivna. Trenerica je mlađih kategorija u klubu, na drugoj je godini doktorskog studija na Kineziološkom fakultetu gdje radi i kao vanjski suradnik na predmetu košarka.

„Da, sad je gotov onaj seniorski dio sezone, no sa juniorkama me sad očekuje i poluzavršnica državnog prvenstva u Virju. Na fakultetu me, pak, čeka obrana projekta i ako sve bude u redu krećem s radom na svom doktorskom projektu“.

Uz sve ovo“čelična“ Iva ovo će ljeto provesti kao pomoćnica izbornici U-20 reprezentacije Lindi Antić gdje će skupa s mladim hrvatskim košarkašicama pokušati izboriti nastup u A diviziji na Europskom prvenstvu u Izraelu.

Iva svaka ti čast i sretno na svim poljima od portala Sport023!