27 srp 2024
Nogometaši Zadra i šestu utakmicu zaredom ne znaju za pobjedu: Na Stanovima remizirali s Neretvancem
Naslovna slider

Nogometaši Zadra i šestu utakmicu zaredom ne znaju za pobjedu: Na Stanovima remizirali s Neretvancem

Nogometaši Zadra i šestu utakmicu zaredom nisu osjetili slast pobjede. Utakmicu 29. kola igranu pred svojom publikom na Stanovima završili su remijem protiv Neretvanca od 1:1. Možda i najbolji opis onog što se jučer događalo na travnatom tapetu Stanova dao je po završetku susreta predsjednik skupštine i legenda Nogometnog kluba Zadar Josip Bepo Bajlo:

„Utakmica je na trenutke bila lijepa i ugodna, a na trenutke nas je mogla i zabrinuti. Onaj dio u kojem smo odigrali dobro nismo iskoristili svoje prigode. Potom se protivnik razgoropadio pa smatram da je neodlučen rezultat na kraju pravedan“.

I točno tako je to izgledalo kroz 90 minuta borbe na terenu. Zadar je u vodstvo došao preko Vlatka Blaževića u 9. minuti, a konačan rezultat u 42. je postavio Domagoj Zovko. Prije, za vrijeme i nakon golova, utakmica je obilovala prigodama koje ni jedni ni drugi igrači nisu uspijevali pretočiti u pogodak. Na kraju, oba trenera bila su zadovoljna što nisu izgubili utakmicu i nezadovoljna što je nisu pobijedili. Strateg Zadra, Ivan Pudar:

„Opet ponavljam, evidentno je da nam nedostaje nogometne inteligencije. Sve šanse koje smo trebali realizirati nismo iz razloga što nam je falilo koncentracije. Ali i samozaljubljenosti, kako ja to kažem. Kad treba dodati suigraču koji je u boljoj poziciji za gol, ne dodaje se, a previše je tu i dodira bez potrebe i tako dalje. Trebat će tu otpustiti masu igrača i dovesti puno novih ukoliko se u budućnosti želi vidjeti bolja igra i ukoliko Zadar želi nešto više“.

Trener Neretvanca, Damir Vučić:

„Bila je doista lijepa utakmica u lijepom ambijentu. Obje momčadi nastupile su s puno mladih igrača što je i doprinijelo da se igralo ovako hektički. Jednostavno, oni u ovako teškom natjecanju još ne mogu na svojim leđima nositi teret rezultata. Mi smo pripremu ovog dvoboja usmjerili k tome da protivniku otmemo loptu u manevarskoj zoni i gurnemo je u nebranjen prostor. Iznenadilo nas je koliko nam je to puta prošlo, pogotovo u prvom poluvremenu. Kada se pogleda iz ovog kuta, i jedni i drugi u konačnici možemo biti zadovoljni s rezultatom“.

Zadar je i nakon ovog kola ostao na petom mjestu prvenstvene ljestvice sada s 43 boda. Prvi je Hajduk II sa 64, drugu poziciju drže Hrvace s 51, a dva boda manje ima trećeplasirana Croatia. Dvoboj 30. kola nogometaši Zadra igraju u subotu u gostima kod Omiša.

 

foto:NK Zadar Official