28 svi 2023
Naglić: Tornado nam je potreban svih 40 minuta. Očekujem drukčiji odnos prema našim navijačima!
Košarka

Naglić: Tornado nam je potreban svih 40 minuta. Očekujem drukčiji odnos prema našim navijačima!

Cibona ili Zadar? Jedna od dviju najvećih hrvatskih košarkaških institucija danas će se oprostiti od nastavka borbe za naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2016/17. Baš kao i pred početak ove četvrtfinalne serije, niti se u ovom trenutku sa sigurnošću ne može reći koja momčad u današnji susret ulazi s prednošću. Pa čak ni s onom milimetarskom koja se nakon utrke nekog velikog natjecanja na 100 metara mjeri fotofinišom. Da razlučimo. Prvi dvoboj u Zagrebu Cibona je pobijedila prvenstveno zbog katastrofalnog odnosa prema utakmici od strane igrača trenera Aramisa Naglića. No, isti ti u drugom su ogledu pokazali ono što ih krasi od kad je na klupu stigao riječki strateg, a to je, prije svega, disciplina i odgovornost prema lopti, igri i suigračima. Stoga, prognoze oko pobjednika večerašnjeg dvoboja uistinu su bespredmetne. Ukoliko i jedna i druga momčad budu na visini zadatka o konačnom pobjedniku odlučivat će detalji. Samo se nadamo da ti detalji po već uhodanoj navici ljudi u sivim odorama neće uvijek ići na stranu Cibone. Podsjetimo, ti isti su već dva puta u ovoj seriji ispraznili tribinu s navijačima Zadra, a da za takvu odluku nisu bili ovlašteni po propozicijama košarkaškog natjecanja. O tome jasno govori članak 36.6. Propozicija natjecanja A-1 muške lige za tekuću sezonu koji kaže: „Prvi sudac odlučuje o privremenom prekidu utakmice u slučaju da gledatelji bacanjem tvrdih, zapaljivih i eksplozivnih predmeta ugrožavaju sudionike utakmice i/ili same gledatelje“. Ni u prvoj ni u drugoj utakmici tome nismo bili svjedoci, pa je stoga, uoči treće, koja se večeras igra pod Tornjem, trener Zadra Aramis Naglić pozvao suce da dobro razmisle prije negoli ponovo poduzmu takve mjere:

„Očekujem puno naših navijača na današnjoj utakmici i očekujem da se prema njima odnosi malo drukčije. Oni nam puno znače i mislim da se neke odluke o pražnjenju dvorane donose malo prenaglo. Nadam se da danas to neće biti slučaj jer Tornado to nije zaslužio. Trebaju nam svih 40 minuta“.

Sama utakmica ne donosi nikakva nova otkrića. Igraju dvije momčadi koje se poznaju „u dušu“ i polufinale će izboriti ona koja večeras bude u boljem tonusu.

„Vjerujem da ako ponovimo angažman i energiju koju smo pokazali na prošloj utakmici da možemo proći Cibonu. Očekujemo čvrstu Cibonu koja će, znajući kako je pritisak na njima, krenuti agresivno od samog početka i upravo će taj početak po meni biti ključan. Razmišljanja smo da ako budemo u susretu što duže da su nam time i šanse za pobjedu veće. Vidjeli smo kojim putem trebamo ići i odlučni smo u tome da danas odigramo potpuno drukčiju utakmicu negoli je to bilo prošli četvrtak“, zaključio je Naglić.

Utakmica pod Tornjem počinje u 20 sati. Nije zanemarivo reći kako i na ovoj, baš kao i prethodne dvije, pravdu kao prvi sudac dijeli Siniša Herceg. Slučajno ili ne, procijenite sami..