08 lip 2023
Zvonimir Ridl: Veliki sam navijač KK Zadar
Košarka

Zvonimir Ridl: Veliki sam navijač KK Zadar

Jedan od onih kojih prati gotovo sve košarkaške utakmice Zadra u Krešinom domu je i bivši igrač tog kluba, Osječanin, Zvonimir Ridl. Ridl je već zadnjih nekoliko godina košarkaški agent, ima svoju agenciju te su neki njegovi igrači sadašnji članovi kluba s Višnjika.

“Prije svega Zadar obožavam kao grad i to još od onih dana kada sam prvi put ovdje došao. Velika je vjerojatnost da ću se tu i stalno naseliti. Sve mi odgovara, od klime, ljudi te ljepota grada”.

S poslovne strane i sada ima dosta razloga zašto je često u Donatovom gradu.

“Uz trenera Naglića zastupam i neke igrače koji su sada tu. To su Vladović i Krajina a i ranije sam imao dosta Zadrana kod sebe, Mikulića, Šarliju te i Cara koji obožava Zadar. I sada zastupam još Delaša, Ivanova, Vrbanca itd…”

Za sada jedno ime nekako nama je posebno atraktivno.

“Ha, ha, aludirate sigurno na Marka Banića. Da, i s njim surađujem, Marko je vrhunski profesionalac i drago mi je što je meni dao svoje povjerenje”.

Možda je to razlog više da Marka privolite na povratak kući.

“To bi bilo izvrsno, ali mislim da još uvijek nije realna ta opcija. Igračeva je zadnja, iako nikad se ne zna, ja kao veliki navijač Zadra bio bih presretan”.

Zadar Vam je posebno prirastao srcu.

“Jako, strasno navijam za njega a to u mom poslu baš i nije dobro. Međutim, ne mogu protiv sebe”.

Pratite to košarkaško tržište, ima li dosta zanimljivih mladih igrača.

“Mislim da se liga kao liga dosta podigla ove sezone ali igrača je sve manje, onih kvalitetnih, upravo zato što je kvaliteta A-1 lige dosta skromna. Kada se to podigne na jedan viši nivo onda će se i igrači kvalitete Banića prije vratiti kući. To bi onda bila prava stvar i uz takve vedete i mladi bi brže sazrjeli i postali pravi igrači”.

Tko će biti prvak Hrvatske.

“Zadar ako izbaci i pobjedi Cibonu sutra. Neće biti lako ali vjerujem da je to moguće. Dobra je atmosfera u momčadi i bit će zanimljivo pod Tornjem u majstorici. Želim Zadru svu sreću”.