21 lip 2024
Zadarski sveučilištarci osvojili zlato i srebro na međunardnom natjecanju u Milanu
Naslovna slider

Zadarski sveučilištarci osvojili zlato i srebro na međunardnom natjecanju u Milanu

U talijanskom Milanu održano je međunarodno studentsko sportsko natjecanje pod nazivom EuroMilano 2017 gdje je nastupilo preko tisuću studenata sa 4 kontinenta i 17 zemalja ( Alžir, Australija, Belgija, Bugarska, Češka, Engleska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kuvajt, Libanon, Libija, Rusija, Srbija, Slovačka i Turska ).

Na natjecanju su nastupili i studenti Sveučilišta u Zadru sa 4 sportske ekipe, i to ženske ekipe u košarci i odbojci, te muške ekipe u košarci i futsalu.

U velikoj konkurenciji u svim sportovima naši studenti su ostvarili velike uspjehe gdje je futsal ekipa osvojila prvo, košarkasice drugo, a odbojkašice i košarkaši peto mjesto.

Futsal ekipa je do zlata došla sa odličnom igrom i sa svih sedam pobjeda. U grupi su pobijedili ekipe sveučilišta iz Alžira, Francuske i Bugarske, pa u daljnjem tijeku natjecanja ekipe iz Zagreba, Srbije i  Bugarske, te u finalu ekipu iz Španjolske rezultatom 2:1.

Ženska košarkaška ekipa je u grupi ostvarila pobjede protiv ekipa sveučilišta iz Belgije, Italije, Kuvajta i Španjolske, te su kao pobjednice u grupi u polufinalu pobijedile ekipu iz Španjolske i plasirali se u finale. U finalu ih je čekala ekipa iz Belgije koju su već pobijedili u grupi, međutim ovaj put je ekipa iz Belgije bila bolja i pobijedila rezultatom 46:42.

Voditeljica putovanja u Milano bila je prof. Maja Kolega, dok su voditelji ekipa bili doc.dr.sc. Gordana Ivković i dr.sc. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport.

„Čestitam našim studentima na velikim uspjesima na ovom međunarodnom natjecanju studenata u Milanu. I to ne samo zlatnoj ekipi u futsalu i srebrnoj u košarci, već i svim ostalim ekipama koje su postigli zavidne rezultate. Zadarski studenti su u Milanu ostavili odličan dojam svojim ponašanjem, pristupom i rezultatima, te su na pravi način promovirali kako Sveučilište u Zadru, tako i grad Zadar i državu Hrvatsku“, kazao je Jerak.

Sastavi ekipa koje su predstvaljale Hrvatsku u Italiji:

Futsal(m):

Marko Ivančić, Lovre Kresović, Zvonimir Novaković, Josip Baždarić, Filip Lukačević, Mislav Šolić, Ivan Veršić i Kristijan Kokić.

 

 

 

 

Košarka(ž):

Ina Marin, Marta Erslan, Nicol Dražević, Marija Šimatović, Marija Šolić, Nina Dedić, Patricija Baždarić, Katarina Barna, Ivana Dujić, Maja Marošević i Glorija Sikirić.

 

 

 

 

Košarka(m):

Marko Atelj, Nikola Jadrijev, Lovre Bubalo, Kristijan Validžić, Mateo Bobaček, Stipe Atelj, Ante Negro, Branko Turopoljac, Tomislav Bilić i Toni Barić

 

 

 

 

Odbojka(ž):

Andrea Andrić, Lucia Meštrović, Mia Ninčević, Matea Trifunović, Martina Juričević, Ivona Jeličić, Nina Relja i Nikolina Vodopić

 

 

 

 

Čestitke svima i od portala Sport023!