27 srp 2024
Hrvački klub Zadar ima novog prvaka Hrvatske: Josip Šumski najbolji je hrvač do 13 godina!
cof
Borilački

Hrvački klub Zadar ima novog prvaka Hrvatske: Josip Šumski najbolji je hrvač do 13 godina!

 

Sedam članova u pet težinskih kategorija Hrvačkog kluba Zadar nastupilo je na Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za dobnu skupinu mlađi dječaci do 13 godina. Na Prvenstvu je nastupilo 154 hrvača iz 20 hrvatskih hrvačkih klubova. Ove godine najuspješniji su bili Josip Šumski u kategoriji do 49 kilograma, koji je nakon četiri pobjede osvojio prvo mjesto, te Roko Strika koji je u kategoriji do 59 zauzeo drugo mjesto s tri pobjede i porazom u finalu.

Josip je pobijedio predstavnike: Petrinje, Sesveta, Herkula (Zagreba) i u finalu predstavnika Vindije (Varaždin) dok je Roko isto tako odlično otvorio natjecanje i pobijedio predstavnike: Zagreba, Podravke (Koprivnica) i Petrinje, dok je u finalu izgubio od iskusnijeg i godinu dana starijeg predstavnika Hrvatskog dragovoljca (Brezovica). Na natjecanju su još nastupili i Dominik Zekanović, Marino Kovačević, Šime Urić, Šime Potočnjak i Luka Kevrić, no oni se ovog puta nisu penjali na postolja.

U Hrvačkom klubu Zadar do sada smo imali velik broj pojedinačnih medalja i odličnih rezultata o kojima smo uvijek i objektivno izvještavali sa svakog natjecanja međutim ovaj rezultat smatramo jednim od najvećih rezultata od osnutka našeg kluba. Cilj nam je bio stvoriti sportaše, a ne mlade zvijezde koje u najvažnijim trenucima prestanu trenirati zbog nedostatka motivacije. Josip je član Hrvatskog hrvačkog Saveza od 2010. godine i tek sada možemo reći da je dovoljno sazrio za osvajanje sportskih rezultata koji ne predstavljaju jedini prioritet ali mogu biti veliki pokretač za ostale članove kluba.

Za naglasiti je i kako već duže vrijeme hrvački  klub podupiru samo roditelji djece i trener, što dugoročno nikako nije dobro, ni lako, budući da je  na takav način teško steći  i osnovne uvjete za rad, a kamoli postizati uspjehe i podići kvalitetu na zavidnu razinu, ali  nekako uz Božju pomoć i predani rad ipak uspijevamo.

Zahvalni smo svim našim sponzorima i donatorima kojih je nažalost vrlo malo, ali bez njih ne bi bilo moguće pripremiti naš Međunarodni turnir koji se održava već 6. godinu za redom u srpnju (ove godine 08.07.) na Poljani Ivana Pavla II. (Gradski Forum).

Kad bi postojalo malo više interesa za sportove poput hrvanja, a bitno je naglasiti da smo jedini hrvački klub u našoj Županiji i promoviramo Olimpijsko hrvanje, mogli bi smo postići puno značajnije sportske i odgojne rezultate, poručuju iz Hrvačkog kluba Zadar.